Ibiza 601 EL – ny eldriven norsk solskensglidare

En lättdriven dagtursbåt för färd i fint väder och i lugnt tempo. Det var vad den norska tillverkaren såg för sig under tre års utveckling av Ibiza 601 EL. Här är resultatet.

Ibiza_601_el_inledningsbild
En lättdriven dagtursbåt för färd i fint väder och i lugnt tempo. Det var vad den norska tillverkaren såg för sig under tre års utveckling av Ibiza 601 EL.

Ovanstående specifikationer var dock bara början. Vidare skulle Ibiza 601 EL bli en lätthanterlig och oöm elbåt med rejäla avbärarlister med plats för en hel familj. Lätthanterlig som i enkel att manövrera. Men också smidig nog att kunna trasslas bakom en vanlig personbil.

Anmäl dig till Elbåtsmässan – Sveriges enda elektrifierade båtmässa med provåkning, expertpaneler och det senaste branschen har att erbjuda – här!

Att Ibiza 601 EL sedan kan pressas upp i 20 knop med en 50 hästare på akterspegeln ären annan sak. Den stora poängen är att den kan fås med elmotor med allt av det innebär av avgas-, fossil- fri och bullerfri framfart bland kobbar och skär.

Bekymmersfritt båtliv

Stor möda har sålunda lagts på att skapa ett lättdrivet skrov och att hålla vikten nere. Något som har resulterat i en befriande krusidullfri båt med ett minimum av fördyrande funktioner och finesser i grundutförandet.

Ibiza 601 EL är som rekommenderas, som namnet antyder med en elsnurra /Stream Propulsion på 50 hk) men kan också beställas med bensinmotor.

El eller bensin?

Allt sammantaget är detta en båt för det enkla och bekymmersfria båtlivet där funktion går före flärd. Ibiza 601 EL levereras med en Stream Propulsion på 50 hk. Den fossildrivna versionen kommer med en Yamaha F50 HETL på 50 hk.