Hydrolift X32 S – familjefest i 80 knop

Behöver du verkligen en båt i sommar? Det kanske kan räcka med att gå och sukta efter nya Hydrolift X32 S som kommer över Norgegränsen i augusti.

Väntan är lång men om man står ut så kan man belönas med en enligt varvet särdeles körglad 32-fotare med upp till 3×300 hk – som knuffar upp ekipaget i hiskeliga 80 knop.

Har man tänkt att frakta runt familjen kanske man ändå ska nöja sig med ett något mindre motormontage då båten ska fungera fint även i lägre farter.

Skrovet har som de mindre modellerna i Hydrolifts X-serie ett tvåstegat skrov och i aktern finner vi en vinkel på 24 grader, vilket fortfarande anses vara ett magiskt recept för att hitta rätt balans i avvägningen fart och komfort.

Toa för extroverta?

Hydrolift X32s är 9,60 meter lång, 2, 54 meter bred och erbjuder sovmöjligheter för fyra, eller 2+2 som det står i pressreleasen. En unik, för att inte säga lite märklig toalettlösning anas också, med en ridålösning istället för dörr. Kanske speciellt designad för en extrovert målgrupp?

 

Under den maffiga solbädden i fören och i en tunnelliknande förlängningen av styrkonsolen döljer sig en ruff som sägs vara överraskande luftig. Konceptet påminner lite om Axopars måsvingelösning som ni kan se här.

Trollat bort ruffen

Norska Eker design har av de första bilderna att döma ritat en öppen båt där man testat att trolla bort ruffen från de exteriöra linjerna. Hur man lyckats med den saken får var och en bedöma men under däck ser det i vilket fall otippat ljust och luftigt ut.

Här får vi se när Hydrolift fräser fram sitt nya skrov.

3,5 miljoner kronor

Så för den som undrar varför det sitter 3,5 miljoner kr på sparkontot, när pengarna istället kan vara ute och arbeta och trygga försörjningen för norska varvsarbetare – då är det bara att slå till på flaggskeppet i Hydrolifts X-serie.

Många och stora fönster borgar för ett lika udda som finurligt nyttjande av innerutrymmena.

CKS Marin är svensk representant.