Hydrolift P42 – norsk stridis i privatutförande

Nej – den är inte snabbast. Men frågan är om det inte är den säkraste, tuffaste och mest sjövärdiga båten i sju soknar. Spana in Hydrolift P42. 

En toppfart på drygt 45 knop räcker inte för att imponera på motorbåtsfolk av idag. Men vänta bara tills det blåser upp och sjön blir aggressiv.

För när alla andra motorbåtar vänder söker skydd så stånkar Hydrolift P42 på utan att färden för den skull känns osäker. Eller ens det minsta dramatisk.

Hydrolift P42 i i olika versioner – för äventyraren, försvaret, polisen och sjöräddningen. Den inledande bilden i artikeln visar versionen för privatpersoner. 

Det här är med andra ord en utpräglad ovädersbåt som inte helt överraskande går hem hos såväl försvaret och sjöräddningen som polisen, brandkåren – ja alla som måste eller vill kunna köra båt oavsett väder.

<

I skrivande stund håller man som bäst på att bygga det första exemplaret av P42 (med tilläggsnamnet SUV) till en privatperson.

En vild gissning är att den kommer att vara befriad från tillbehör som brandslangar, kulsprutor och bårar men ha desto fler komforthöjande detaljer.

Än så länge är det oklart när den första fritidsversionen av Hydrolift P42 kommer att premiärvisas och sjösättas men Hamnen.se håller ögonen öppna.

Hydrolift P42

Längd ö a: 12,60 m
Bredd: 3,90 m
Djupgående: 0,82 m
Vikt (lastad): ca 11 200 kg
Bränsle: 700 liter
Färskvatten: 48 liter
Toppfart: +45 knop
Motor: 2 x FPT N67 (2 x 500 hk)
Mer info: https://hydrolift.com