Hon ska segla kite till Tahiti

Anne Quemere seglar Kite till TahitiAnne Quemere ägnar sig åt en båtfärd av det mer ovanliga slaget. Med kite seglar fransyskan nu på Stilla Havet. Hon startade i San Fransisco den 4 november för att ta sig de 3 700 sjömilen till Tahiti. Brädan har hon bytt ut till en liten övernattningsbar båt – framdriven av en kite.

300 kg, 5,5 meter lång och 2,15 meter bred. En koj och en liten sittbrunn.

Det är fransyskan Anne Quemeres hem de kommande veckorna. Ensam har hon gett sig iväg på en tripp från San Fransisco till Tahiti. Mest för att göra grejen, verkar det som när man läser hennes hemsida.

Med före detta fängelseön Alcatraz i bakgrunden testar Anne Quemere sin båt och kite före avseglingen mot Tahiti.

Största delen av de redan minimala stuvutrymmena finns i förpiken och är till för de två olika kiter Anne kan använda beroende av vindstyrka.

Fyra solpaneler laddar batterierna som försörjer GPS, satellit-telefon och dator med ström.

Anne har redan seglat över Atlanten i ett liknande flytetyg. Då hade hon fyra olika kiter med sig, där samtliga var gjorda för brädor, inte för båt.

Nu är det specialgjorda för hennes båt och resa; Takoon Enova2 och Nova3 på 11 respektive 16 kvadratmeter.


3 700 sjömil från San Fransisco till Tahiti


Anne Quemeres position måndagen den 10 november

I ett nyhetsmail rapporterar Anne den 7 november om dimma i höjd med San Diego. Det var tydligen lite läskigt då stora handelsfartyg inte riktigt hade koll på hennes kite. Den befann sig långt från båten och ibland, på grund av svag vind, låg i vattnet.

Under helgen blåste det upp och när Anne menar att vissa människor väljer att hänga i barer och dricka drinkar så har hon under senaste tiden levt i en shaker.

 Läs mer, klicka här