Hockeylegenden Wayne Gretzkys nya mahognydröm

”The Great One” vill inte bara vara en legend på isen. Nu slår Wayne Gretzky även på stortrumman för sitt senaste inköp – en Steinway 340 HT day boat i mahogny.

Wayne_Gretzkys_bat
Hockeylegenden Wayne Gretzky är nybliven stolt ägare till en sagolikt vacker mahognybåt.

En strax över tio meter lång träbåt i kategorin svindyr kommer att kunna ses på Lake Coeur d’Alene i Idaho i sommar. Wayne Gretzkys nya stolthet kommer inte att puttra obemärkt framåt med sina 16 lager lack, helvita interiör och sitt öppna fördäck.

Plats för tolv

Steinway – uppkallad efter den berömda pianotillverkaren – har sittplatser för upp till 12 personer, en djup sittbrunn framför vindrutan med solbäddar, en traditionell sittbrunn med soffor och en stor solbädd i aktern.

Bänkskiva i marmor

Stilen på inredningen har fru Janet Gretzky dikterat. Kylskåp med ismaskin, bänkskiva i marmor med ett litet handfat och gott om förvaring. Sittbrunnen täcks av en hardtop med en utfällbar elektrisk bimini-top som ger behaglig skugga baksätet. Waynes enda krav var en kanadensisk flagga. I konceptet ingår även extra höga skrovsidor som en barnvänlig gest.

Wayne Gretzkys sköna mahognyracer andas omsorgsfull kvalitet i varje detalj.

Två Mercury 8,2-liters bensinmotorer på 430 hk vardera kopplade till Bravo III-drev med joystickkontroll trycker ledigt upp båten i en toppfart på 45 knop. Prislappen? Ungefär 10 miljoner kronor.

Den 13 augusti finns det chans att se både hockeylegendaren och båten på Coeur d’Alene Antique and Classic Boat Festival.

Foto: Coeur Custom Wood Boats

Se också:
Wallenbergs fantastiska klassiker till salu!
Riva får egen avdelning på museum vid Comosjön