HOC 33P Cruiser – lekande lätt på flera sätt

Lättdriven och lätt att köra. Det är egenskaper som utlovas i nya HOC 33P Cruiser.

Ett drygt halvår har gått sedan HOC 33P Coupé premiärvisades på den flytande båtmässan Allt på sjön.

Nu är det dags för uppföljaren och även denna gång utlovas ett särdeles högt och snålt gångläge tack vare Petesteps omtalade skrovteknik.

Vidare har ett uttalat mål varit att göra båten lätt att köra och hantera. Inte minst tack vare en rejält tilltagen skärm vid förarplatsen som presenterar position, bränsle, batteri, temperatur och belysning för att nämna en del.

Samtliga funktioner kan också styras från en mobiltelefon och mjukvaran uppdateras också lika enkelt och på samma sätt som en smartphone.

Systermodellen – med tak över huvudet. 

Med en Volvo Penta D6–400 hk i motorrummet kommer båten lätt och ledigt upp i 40 knop. Gott så – men mest stolt är tillverkaren över bränsleförbrukningen som uppges stanna vid 39 liter per timme i 29 knop.

Premiärvisning på båtmässan Allt för sjön den 4–12 mars.

Läs också:
HOC 33P Coupé – svenska nyheten sjösatt i Visby
HOC 33P Coupé – svensk innovation blir verklighet
Framtidens båtratt med allt på ett ställe
Petestep – nydanande svensk skrovinnovation

Pressreleasen i sin helhet:
Den svenska entreprenören HOC Yachts är lika mycket ett techföretag som en båtbyggare. När den nya modellen HOC 33P Cruiser presenteras på båtmässan Allt för sjön den 4-12 mars är det ett prov på hur smarta digitala lösningar kan kombineras med innovativ design och gediget hantverkskunnande. ”Våra kunder vill njuta av skärgården på ett fritt och bekvämt sätt med hänsyn till naturen och omgivningen”, säger vd Vilhelm Djurberg.

HOC 33P Cruiser är den andra modellen från den svenska båtentreprenören, ritad av Ekman Blomquist i samarbete med HOC Yachts i Stockholm och byggd på varvet i Visby.

– Vi är ett svenskt företag med sikte på den globala marknaden. De flesta komponenter är byggda och utvecklade i Sverige av leverantörer vi känner väl sedan länge, berättar vd och medgrundaren Vilhelm Djurberg som har ett långt förflutet i den marina världen.

Filosofin är att förenkla båtlivet bland annat med hjälp av digitala lösningar som är lätta för vem som helst att använda. Känslan av trygghet och kontroll är viktig.

– Det ska vara lika enkelt att köra båten som att köra en bil. På så vis gör vi det möjligt för fler människor att ta sig ut på sjön och njuta av skärgården, säger Vilhelm Djurberg.

Framför föraren sitter en bred 29” skärm som gör navigationen enkel och överskådlig. Programmen och mjukvaran uppdateras kontinuerligt på samma sätt som en smartphone. Alla båtens funktioner inklusive position, bränsle, batteri, temperatur, belysning och övervakningskamera går också att reglera via klockan eller mobilen.

En annan svensk innovation som har implementerats i designen är Petesteps patenterade skrovteknik, som istället för att trycka vatten åt sidorna omvandlar energin i ”sprayen” till lyft och framdrift. Det innebär en mjukare och tystare färd och lägre bränsleförbrukning.

– Vi märker att miljömedvetandet ökar bland båtköparna. Allt fler efterfrågar alternativ och mer hållbara lösningar för att minska båtlivets påverkan den marina miljön, säger Vilhelm Djurberg.

HOC 33P Cruiser avtäcks på Stockholmsmässan Allt för sjön den 3 mars kl 13.00 i monter A39:10. Under mässdagarna visas också HOC 33P Explorer som lanserades sommaren 2016.

Faktarutetitel

Längd: 10,21 m
Bredd: 3,10 m
Djupgående: 0,55 m
Vikt: ca 3 850 kg
Motor: Volvo Penta D6–400 hk
Toppfart: +40 knop
Bränsle: 350 liter
Förbrukning: 39 l/tim (i 29 knop)
Pris: 3 125 000 kr
Mer info: www.hocyachts.com