Henrik Boding och hans team vann Lidingö Runt

I helgen lyckades Henrik Boding knipa totalsegern i Lidingö Runt 2014 med sin Farr 30 och sin fem man starka besättning. Se hela resultatlistan nedan.

Henrik Boding vann Lidingö Runt 2014
Henrik Boding vann Lidingö Runt 2014

Överraskad?
Det här är hemmavatten och vi vann Farr 30-klassen redan förra året även om det inte räckte till en totalseger då. Så vi är inte så överraskade. Men väldigt glada.

Vad gjorde ni som de andra inte gjorde?
Vi gjorde bra vägval och hade hela tiden ett bra flyt. Det var ingenting som trasslade eller strulade.

Vilken konkurrent ansåg ni vara det största hotet på förhand?
Det är så många som är duktiga så det är svårt att peka ut någon speciell. Men det är klart, de båda andra Farr 30:orna som deltog är alltid farliga.

Vad kan ni bli bättre på?
Vi skulle vilja få igång vindinstrumenten som aldrig har fungerat som de ska. Nu fick vi segla på ren känsla. Men det gick ju det med.

Några misstag på vägen runt Lidingö?
Nej. Eller jo – vid djuplodande analyser i efterhand kan man alltid hitta något som inte var perfekt. Ett och annat vindskift som vi missade och sådant. Men i stort sett gjorde vi inga misstag att tala om.

Vad utmärker Lidingö Runt som kappsegling?
Det är en jätterolig kappsegling med många deltagare på startlinjen som känner sig ringrostiga efter en lång vinter. Men det märks ändå inte så farligt. Det är en riktig folkfest.

Hur firade ni segern?
Det blev prisutdelning på hotell Scandic Forresta på Lidingö och vi firade med hamnburgare. Det blev ganska lugnt.

Vilket är nästa mål?
Nu är siktet inställt på SM i Farr 30 i juli och det kommer att bli väldigt tufft med många duktiga seglare. Men vi siktar på en hög placering då med.

Vilket är ditt bästa tips till mindre rutinerade seglare som vill segla Lidingö Runt?
Jag har tre konkreta tips. Ta på dig varma ullkläder. Lär dig startproceduren så att den sitter ordentligt när det hettar till och spana efter vinden hela tiden. Vinden vrider mycket i längs banan och det är viktigare att veta var man har vinden än att ha bra finish på båten eller nya segel.

Team Civitanova består, förutom av skeppare Henrik Boding, också av Anders Österborg, Anders Forsberg, Glenn Swanson, Mikael Willdal och Hampus Appelgren. 

Resultat alla klasser:

Resultat OCR International: 

Resultat totalt: