Hårda vindar väntas i dagens America's Cup

AC puffStarten har tidigarelagts och livesändningen drar igång redan 13.00 på grund av att vindarna väntas öka ytterligare. Om starten går lär detta bli ett event att minnas!

Obs: Andra dagens kappsegling har ställts in på grund av hårt väder. Vi återkommer med mer information.

Första dagen i Louis Vuitton America’s Cup World Series i Portsmouth bjöd på riktigt fint väder med precis tillräcklig vind för att båtarna skulle klara att ta sig upp på sina foils på undanvinden. 

Idag blåser det kuling och om arrangören vågar dra igång racingen så lär det blir något av det mest spektakulära som visats i kappseglingsväg. I gårdagens vindar på omkring fem m/s toppade båtarna knappa 30 knop undanvinden. Hur blir det i dubbla vindstyrkan?

Några bilder från första dagen som vanns av hemmalaget lett av Sir Ben Ainsle. 

Svenska Artemis med Fredrik Lööf som taktiker hade en riktigt tuff första dag. De låg redan dåligt till när låset till fallet för deras undanvindssegel gick av och sistaplatsen blev ett faktum. 

Vi hoppas att de får revansch idag. Det är mendingen att livesändningen ska sändas på TV4 Play men de verkar inte ha uppdaterat den nya tiden. Säkrast lär vara att betala 79 kr och se sändningen i America’s Cup-appen.  

Bilder från träningsseglingen i inför starten i Portsmouth.

Se när Hamnen.se får insideintervju med Fredrik Lööf.

Proffsen lär ut hur en foilande AC 45 fungerar.