Hårda vindar väntar när America’s Cup kan avgöras

De två senaste racen var kanske de mest intensiva i America’s Cup historia. I dag lär det bli än bättre då allt står på spel för försvararen Oracle. Livesändningen startar 22.00 svensk tid.

Igår kväll uppträdde legendariska rockbandet Journey i America’s Cup-området i San Francisco. De håller såklart tummarna för amerikanska Oracle och spelade superhiten ”Don´t stop believing” för teamet som måste vinna idag för att inte America’s Cup ska falla utmanaren Emirates Team New Zealand i händerna, och världens äldsta idrottstrofé ska placeras på ett plan till Auckland.

Jorneys bassist Ross Valory berättar om vad han tycker om America’s Cup.

Oracle har utvecklats snabbt under finalens gång och har sett starka ut i de senaste matcherna. Nu kan de spjärna emot fartmässigt på kryssen och deras slag blir bättre och bättre. Om taktiken håller kan de vinna.

Dagens stora fråga är om racingen kommer att bli av över huvudtaget då vindarna är riktigt hårda och vi kan konstatera att om de blir av så kommer racingen att bli spektakulär. Prognosen säger 10 till 12,5 m/s och ebbtidvatten på tre knop.

Här får ni se tv-tekniken bakom kulisserna och träffa kommentatorerna. 

Läs mer på www.americascup.com.