Hansen snuvad på segern i Stena Match Cup Sweden

Hansen förlorar finalen på Marstrand mot Williams
Hansen förlorar finalen på Marstrand mot Williams

Hansen förlorar finalen på Marstrand mot WilliamsBjörn Hansen och hans Mekonomen Sailing Team har presterat fantastiskt under Stena Match Cup Sweden. Men vid sista rundningen i den oerhört dramatiska avgörande finalmatchen mot britten Ian Williams tappade de ledningen och fick nöja sig med silvret.

 

Spänningen var olidlig genom den femte och avgörande matchen mellan Björn Hansen och Ian Williams. Hansen dominerade starten och ryckte direkt på första kryssen till en ledning på fyra båtlängder.

Vid första rundningen snuddade Hansen märket men men Williams gjorde detsamma och domarna kvittade straffen. Williams tog igen lite på undanvinden men vid lärundningen hade Hansen fortfarande en klar ledningen på ca tre båtlängder.

Hansen Mekonomenteam lyckades hålla ledningen hela kryssen, tills sista mötet innan rundningen. Då hände allt som inte fick hända. Hansen fick två straff i rad. Första efter att ha kolliderat med Williams inom den så kallade tvåbåtszonen, det andra för att inte ha lämnat tillräckligt med utrymme för Williams. Detta dödade chansen att vinna för Hansen. Det var Hansens enda stora misstag under hela regattan och det kom med sämsta möjliga timing.

Ian Williams hade näst intill tappat tron på att kliva högst på pallen. Men nu står han som första seglaren på Touren att vinna två events i år. Hansen har tidigare vunnit ett – i Korea.

smcs_DL-2462

smcs_DL-2409
Ian Williams vann också deltävlingen i Portugal och ligger nu trea totalt.

smcs_DL-2782

Björn Hansen och hans Mekonomen Sailing Team har seglat stadigt under hela Match Cup Sweden.

smcs_DL-2772

Publiksiffran brukar ligga kring 150 000 under Match Cup Sweden.

Resultat:
1: Ian Williams

2: Björn Hansen

3: Jesper Radich

4: Peter Gilmour

5: Torvar Mirsky

6: Damien Iehl

7: Mathieu Richard

8: Phil Robertsson

9: Johnie Berntsson

10: Keith Swinton