Hanse 470e i ny förpackning

Hanse 470e i ny förpackning
Hanse 470e i ny förpackning

Hanse 470e i ny förpackningVi har tittat på Hanses nya 47-fotare på Båter i Sjøen mässan i Oslo. Hanse 470e är en förnyad utgåva av Hanse 461, en modell som fans under tio år. Skrovet är oförändrat, men överbyggnaden har blivit mer elegant och sittbrunnen mer funktionell. Under däck finner man också en hel del förändringar, men båten har fortfarande den modernistiska stilen.

Hanse 470e är en förnyad utgåva av Hanse 461, en modell som fans under tio år. Skrovet är oförändrat, men överbyggnaden har blivit mer elegant och sittbrunnen mer funktionell. Materialet är genomgående ek med soffor i brunt läder, kojer i brunt tyg.

Båten som vi tittade på är den första 470:an som har lämnat varvet, vilket gjorde att inte alla detaljer var riktigt färdiga. 

Luckor elegant nersänkta i flushdäcket.

Modern interiör.

Hanse har kapat kostnader i produktionen och erbjuder den nya modellen för ca 300 000 kronor mindre än vad 461:an kostade.

Besparingarna ligger enligt Merete Beyer från Nelson Marine i att produktionen nu mer har samlats till ett ställe och en ny produktionsanläggning samt att varvet har begränsat kundens valmöjligheter av inredningsalternativ. Men kunden har fortfarande tillräckligt med val, menar Merete. Valmöjligheterna har blivit reducerade från 48 till 32 när det gäller inredning. 


En stolt Merete Beyer visar salongen.

Priset på en Hanse 470e är 2.29 miljoner och då ingår teakdäck, epoxyskrov och elektrisk vinsch som standard.
Foto: Seilas