Han byggde sin egen oceanångare – av 815 000 tandpetare

Här bör vi få in brasklappen att det hela handlar om en modell. Men bedriften i sig är inte mindre imponerande för den sakens skull. Vi tar rygg på Youtube-kanalen Coolest Things och får en närmre titt på detta projekt utan motstycke.

Världens största tandpetsbygge består av 815 000 små cocktailpinnar och föreställer oceanångaren Queen Mary.
Världens största tandpetsbygge består av 815 000 små cocktailpinnar och föreställer oceanångaren Queen Mary.

Tålamod, fingerfärdighet och 815 000 tandpetare. Det var var som krävdes för att lyckas med den minst sagt häpnadsväckande bedriften att bygga en modell på över 7,5 meter av den klassiska oceanångaren Queen Mary.

Bygget tog Wayne Kusy, upphovsmannen till detta stolleprov, hela fem år att färdigställa. Föga förvånande då Wayne har ett vanligt jobb inom IT till vardags.

Ett platskrävande projekt

Men att ha hela modeller av Titanic, Queen Mary och andra välkända skutor i hemma i sin lägenhet blir inte bara trångt det hindrar också världen från att se dem. Rekordprojektet fick således byggas i sex olika sektioner för att kunna transporteras från hans lägenhet på tredje våningen.

Idag finns Queen Mary i staden Sadorus i den amerikanska delstaten Illinois där vem som helst kan beskåda mästerverket ifall de besöker American Model Ship Museum.

Vi tar rygg på Youtube-kanalen Coolest Things och får en närmre titt på detta projekt utan motstycke.