Nu blir Hamnen Skippo – samma personer bättre funktioner

Hamnen.se slås ihop med Nordens största navigationsapp Skippo. I en gemensam storsatsning skapar vi den kompletta sajten för båtliv. Från och med den 6 mars kommer alla besökare hos Hamnen.se att landa på Skippo.se.

Claes Olivecrona och Gustav Morin siktar på att bygga Nordens största webb för båtliv med Skippo.se.
Claes och Gustav på Hamnen.se jobbar nu vidare med Skippo.se.

Lagom till båtmässan Allt för Sjön 2024 flyttar hela Hamnens redaktionella innehåll och framtida produktioner in på Skippo.se. En ny digital samlingsplats för allt som båtlivet har att erbjuda. Detta sedan Skippo under våren 2023 förvärvade Hamnen med en tydlig avsikt – att bli en komplett inspirations- och kunskapskälla för alla som älskar livet på sjön.

Hamnens redaktion har i ett decennium levererat konsumentinformation, underhållning och båtkunskap på ett nyskapande sätt. Ett vinnande koncept som nu kommer att fortsätta på en högre växel med filmade båttester, snabba nyheter, granskande konsumentinformation och underhållande journalistik. Nu också med avsevärt större muskler och en utökad satsning på färdmålsreportage och kunskap där upplevelser och känsla som vanligt står i fokus.

– Skippo-appen används redan av nära en miljon människor i Norden och genom att kombinera deras kunskap, upplevelser och data med högkvalitativt, redaktionellt innehåll kan vi skapa helt nya och efterfrågade tjänster som båtfolk inte tidigare sett, säger Skippos vd Fredrik Oscarson.

Gustav Morin, chefredaktör för Skippo.se fyller i:

– Det handlar alltså om att vi vill förenkla båtlivet och inspirera till fler härliga upplevelser. Vi vill göra båtlivet mer tillgängligt för alla genom smarta digitala tjänster. I praktiken kommer det innebära att tröskeln till våra tusen och åter tusen öar, kobbar och skär, samt all service i våra svenska vatten, sänks avsevärt.

Vad innebär allt detta detta i praktiken?

Från och med 7 mars blir du som surfar in på Hamnen.se omdirigerad till Skippo.se. Här huserar alltså samma livsglada och kunniga redaktion som tidigare men med större muskler och modernare verktyg.

Stor redaktionell satsning på båtliv

Båt:  Redaktionen kommer fortsätta att producera sina uppskattade båttester. Samtidigt kan användarna själva lämna omdömen om sina båtar. På så vis kan Skippo erbjuda utvärdering av såväl nya som äldre båtar och blir därmed den naturliga destinationen för den som vill byta, köpa eller sälja båt.

Färdmål: Större fokus kommer att läggas på reportage och tips på färdmål. Detta med en stark koppling till navigations- och planeringsappen. Skippo är alltså din partner ombord, från hemmahamnen till nya smultronställen, var i Norden de än är.

Kunskap: Redaktionen kommer fortsätta att dela med sig av sin mångåriga kunskap för att minska tröskeln in i båtlivet och förenkla och förgylla för de som redan har en båt.

Nyheter: Ännu fler dagliga uppdateringar med nyheter om båtar och båtliv och allt som hör därtill.

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Preppa för sjösättning

Hållbarhet & miljö