Greta Thunberg kämpar i storm på Atlanten!

Åska, blixtar och vindar på mer än 25 meter per sekund – det är ingen måtta på vad klimathjältinnan Greta Thunberg får utstå på sin väg till klimattoppmötet i Madrid.

Att flyga var förstås aldrig ett alternativ. Därför slängde Greta Thunberg, som Hamnen.se tidigare har rapporterat, ut en fråga om att få lift över Atlanten, och fick napp.

Något som omvärlden har haft alla möjliga slags åsikter om. Inte minst för att de har med sin lilla bebis ombord men framförallt för att vädret på Atlanten knappast är speciellt gynnsamt så här års.

Och mycket riktigt – nu kämpar sig Greta Thunberg och de andra i besättningen över Atlanten genom stormbyar.

Det är som att befinna sig i en tvättmaskin.

Elayna Carausus, seglare och Youtube-profil.

Via sin Instagram rapporterar skeppare Riley Whitleum om åska och stormvindar på 25 meter per sekund och besättningen liknar tillvaron vid att befinna sig i en tvättmaskin. Det som inte bara är fuktigt ombord är dyblött.

Med ombord finns också Rileys partner Elayna Carausus som rapporterar följande från dag sex via sin Instagram:

– Igår fick vi uppleva en omvälvande åskstorm. Vi stängde ner all elektronik och stoppade satellit-telefonen i ugnen.

Nu hoppas man på att vädret ska lugna ner sig så att man får tillfälle att utföra lagningar på skotsystem och annat som har gått sönder och bara hunnits med att lagas provisoriskt i kaoset.

 

Skeppare Riley Whitleum är nöjd med båten som tar dem över Atlanten – en Outremer 45.

Mitt i allt detta gläder sig besättningen med Riley Whitleum i spetsen åt hur väl båten båt beter sig på det upprörda havet.

Om allt går enligt planen ska Greta Thunberg hinna till klimattoppmötet COP25 i Madrid den 2-13 december.

Bilder är lånade från Instagram: riley.whitelum och elayna.carausus. Bilderna är skickade via satellit och är därför lågupplösta.