Gotlandsfärja slukas av våg i stormen: ”Värsta jag varit med om”

Söndagens eftermiddagsavgång från Gotland blev något av en mardrömsfärd för passagerarna ombord på färjan. I ett klipp publicerat på SVT Nyheter ser färjan ut att slukas i en våg. Ombord var stämningen snudd på kaotisk.

Gotlandsfärja i storm och höga vågor
Gotlandsfärja kör i väldigt höga vågor och storm.

Att det blåste rejält längsmed östkusten under söndagen har sannolikt inte gått någon gått för förbi. Med ihållande vindar på en bit över 20 meter per sekund och byar som sträckte sig närmre 30 kan ovädret inte beskrivas som något annat än omfattande. Värst drabbade var nog ändå de som färdades från Visby till Nynäshamn.

Enligt tidningen Hela Gotland, som var först att berätta om skräckfärden till fastlandet, var turen från Ön allt anat än en angenäm sådan.

– Det värsta jag någonsin varit med om, så beskriver passageraren Amelie von Zweigbergk överfarten.

Filmade från sin lägenhet i Visby

Eftermiddagsturen från Visby, som redan var försenad till följd av det hårda vädret, har nu fått stor medial spridning. Inte minst tack vare ett klipp publicerat på SVT som Visbybon Andreas Lund, med hjälp av en kikare, fångat från sin lägenhet. I klippet ser fartyget ut att slukas när stäven träffar en brytvåg.

Ombord var sjösjukan påtaglig och passagerarna uppmanades att stanna kvar i på platser för att inte ramla runt till följd av den hårda sjögången.