Goldfish Lynx – norska prestigemärket lanserar tuff barnbåt

Norska Goldfish – som oftast förknippas med fart, presatanda och välsvarvade skrov med tydliga racing-gener – kommer nu med en barn- och ungdomsbåt. Lynx var namnet.

Goldfish_Lynx

Goldfish är något extra när det gäller köregenskaperna. En båt som kräver en del men som också belönar den förare som gillar båtkörning för körandets skull. Någon som vet vad han gör med ratt, trim och reglage. Baksidan är att båten kan vara farlig med fel person bakom ratten. En person som underskattar prestandan och förväntar sig att Goldfish ska vara lika förlåtande som motorbåtar över lag.”

Se också:
Test: Goldfish 43 Ocean – daycruiser för 10 miljoner kronor
Test: Goldfish 23 Tender – fullblod på racingskrov
Goldfish 46 Bullet – värst i viken med enorm RIB!

Ungefär så lyder andemeningen i flera av de Goldfish-tester (ett axplock i länkarna ovan) som Hamnen har publicerat. Nu släpper man dock en båt som riktar sig till den yngre publiken. En stabil barn- och ungdomsbåt med katamaranskrov som ska vara speciellt lämplig när man tar sina första svängar på egen köl.

Trubbig nos och öppen akter

I övrigt är informationen knapphändig men av bilderna att drömma så kommer den med fyra dugliga sittplatser, en nätt styrpulpeten och gott förhållandevis mycket gott om durkytor och svängrum i övrigt. Inte minst tack vare det minst sagt trubbiga förskeppet. En detalj så fräck som någon är också den öppna akterspegeln.

20-30 hästkrafter

Enligt uppgift ska båten lämpa sig med en utombordare på 20-30 hästkrafter men var och när den kommer att premiärvisas är oklart. Hamnen ber att få återkomma i ärendet.

Texten uppdateras.