Gasa på med nya Dehler 34

Dehler 34
Dehler 34

Dehler 34

Ett nytt fullblod i 34-fotsklassen är på gång. Dehler 34 bygger på samma koncept som storasystern Dehler 44 – vinnare av ”The Yacht of the Year 2007”. Hydrauliskt höj- och sänkbart sittbrunnsbord är en av finesserna, nedsänkt rullfocksystem en annan.

Nya Dehler 34 är en relativt stor 34-fotare med sin längd av 10,51 meter – utvecklad för att möta behoven hos både familjeseglaren och kappseglaren.

Kombinationen av stort segelplan och hög styvhet ger goda prestanda och seglingsglädje. Nya Dehler 34 är designad som fockbåt (inget överlappande försegel) och trots att det är mer kostsamt att bygga så är sidovanten indragna för att även möjliggöra att segla med genua.

Linorna är dragna under däck, däcksluckor är flushade och rullsystemet är nedsänkt under däck. Allt för att bidra till de rena, distinkta och sportiga linjerna.

Båten är utrustad med ”light strips” i överbyggnaden vilka bidrar till att öka ljusinsläppet över den teakinredda interiören.

En stor och funktionell sittbrunn där man dessutom som tillval kan välja ett hydrauliskt nedsänkbart sittbrunnsbord. Bordet försvinner flushat ner i sittbrunnsdurken vid segling.

Om man önskar att segla med akterspegeln ”stängd” så kommer även löstagbara bänkar att finnas som tillval. Dessa gör också att man får ytterligare stuvutrymme i sittbrunnen.

Däck och skrov lamineras ihop på ett sätt som är unikt för Dehler, vilket bidrar till ett stumt och vridstyvt skrov och en konstruktion gjord för att klara riggspänningar utöver det vanliga.

I Sverige kommer nya Dehler 34 att erbjudas med ett uppgraderat standardpaket.

Fakta Dehler 34:

LOA: 10.51 m
LWL: 9.38 m
Bredd: 3.49 m
Djup: 1.95 m
Depl: 5200 kg
Storsegel: 42.5 m2
Fock (107 %): 32.9 m2
Spinnaker: 100 m2
Motor: Volvo Penta D1-20/130Saildrive 3 cylinder 14 kW
Designer: Simonis/Voogd Design

 

Läs mer om Dehler