Galeon 560 Fly – både vårdar och struntar i utseendet

Stora fönster är förstås bra för båtägare som vill se bra ut. Frågan är bara om båten gör det? Nog ordvitsat – här är nya Galeon 560 Fly.

Galeon-800-Fly-inledningg
Galeons jättelika glaspartier är mer för siktens än för syns skull.

Fast det är förstås svårt att sluta med ordvrängandet. Därför gissar vi också att Galeons jättelika glaspartier är mer för siktens än för syns skull.

Oavsett vad så är allt större ljusinsläpp i båtar en stark trend där Galeon 560 Fly kom att ta priset på den nyligen avslutade båtmässan i Düsseldorf.

Mäktig flybridge

I övrigt lär vi känna denna lyxiga skapelse som ett ett lyxigt flytetyg där glaspartier varvas med finesser som utfällbara skrovsidor, många och stora sociala ytor, en flybridge som hör till de förhållandevis största som skådats.

Galeon 560 Fly är ett lyxigt flytetyg där glaspartier varvas med finesser som utfällbara skrovsidor, många och stora sociala ytor samt en flybridge som hör till de förhållandevis största som skådats.

Sober och ombonad på samma gång

Men det stannar förstås inte där. Till detta kommer också solbäddar och soffgrupper på fördäck såväl som på akterdäck, föredömligt breda gångbord, sinnrikt placerade spotlights och däcksbelysningar samt en inredning som på ett märkligt sätt känns sober och ombonad på samma gång.

Galeon 560 Fly skiljer sig från flybridgebåtar över lag. 

Till detta kommer allt sådant som skiljer en semesterbåt från en riktig bobåt i vilken man aldrig behöver längta hem efter en ”riktig säng”. Exempel på det är en riktig tvättstuga, ett riktigt motorrum och riktig ”byssa” istället för ett ”pentry”.

”Vi ser bra ut!”

Hur de stora fönstren ter sig inifrån? Det var som vi trodde – sällan har Hamnens medarbetare sett så bra ut.