Fujairah GP – hoppfullt för Swecat Racing

Det såg hoppfullt efter det första racet och efter en rad heroiska omkörningar. Men i det andra racet satte en brusten hydraulslang punkt för det roliga.

Radarparet Erik Stark och Mikael Bengtsson visade än en gång att de kan sin sak när det gäller kurvtagning och rundbanetaktik.

Eller vad sägs om insatsen att köra upp sig från en åttonde startplats till att gå i mål som tredje ekipage?

Det må vara att två placeringar togs genom att två konkurrerande ekipage kraschade våldsamt.

Enligt skolboken
Men de tre övriga placeringarna plockade Stark och Bengtsson in genom tre mycket skickliga omkörningar.

Speciellt nämnvärd var en manöver där svenskarna lurade ut två tätt framförvarande båtar i ytterspår i en rundning. Bara för att helt fräckt bara köra om dem båda på insidan.

– Det var en klassisk racing–manöver där man ligger ganska långt ut bara för att vika in genom sprutet och köra om på insidan, berättar Erik Stark.

Bröt på andra varvet
Att det sedan gick som det gick i det andra racet är bara att beklaga. Stark och Bengtsson kom iväg dugligt i starten men tvingades bryta redan på andra varvet av sexton på grund av en brusten bränsleslang.

– Jag vill ändå säga att känslan i teamet är bra och att vi är på gång, säger Erik Stark.

Erik fortsätter:

– Vi är ett bra gäng men det är ingen hemlighet att vi skulle behöva uppdatera båten en hel del och att vi jagar finansiering. Vi räknar med att det skulle behövas i runda slängar 450 000 kronor för att få båten som vi vill, avslutar han.