Friska vindar inför KSSS Olympiska regatta – 340 båtar startar

KSSS Olympic Regatta
KSSS Olympic Regatta

KSSS Olympic RegattaI helgen avgörs en av Sveriges absolut största och mest prestigefulla bankappseglingar på Baggensfjärden. Att avsluta seglingssäsongen med KSSS Olympic Class Regatta har blivit en självklar tradition för merparten av Sveriges bästa seglare.

Cirka 15 av 20 landslagsseglare finns på plats och runt 340 båtar kommer till start vilket innebär att både hamnplanen i Saltsjöbaden och Baggensfjärden kommer att myllra av seglare. Totalt tävlas det i nio klasser. Det är 420, 470, 29er, 49er, Laser Radial, Laser Standard, E-jolle, Optimist samt Zoom8.

I 470 kommer vi att kunna se hemmaseglarna Anton Dahlberg och Sebastian Östling som är ett av Sveriges stora OS-hopp i England i sommar. I Laser Standard blir det som vanligt en tuff kamp mellan Jesper Stålheim KSSS och göteborgarna Emil Cedergårdh, Rasmus Myrgren och Johan Wigforss.

På tjejsidan är hemmaseglaren och OS-hoppet Josefine Olsson i Laser Radial storfavorit. I 470 dam kommer Lisa Ericson/Astrid Gabrielsson, GKSS. KSSS hopp i klassen står till Kajsa Sundklev/Therese Antman.

För klasserna Laser Radial, 29er och 420 är seglingarna också kval till ungdoms-VM. För Zoom 8 är det Europacupfinal.

Foto: Malcolm Hanes.

 

www.ksss.se