Från Preveza till Marseille – del 1

Följ familjen över Medelhavet
Följ familjen över Medelhavet

Följ familjen över MedelhavetFör familjen Pukitis Furhoff handlar den här sommaren om att ta sig och katamaranen ”Pippi” från Grekland till Frankrike. Förberedelserna inför seglatsen har inte gått helt problemfritt: vid sjösättningen upptäcktes både en läcka vid en logg och ett pyttehål i dieseltanken. Följ familjens segling på hamnen.se under sommaren!

29 juni:

Nu är vi i Preveza i Grekland, där vi har vår båt. Det är en tiometers katamaran som vi kallar för ”Pippi”, men som egentligen heter ”The Event”. Jag (Eva) och min man Lennart kom hit sent i lördags kväll för att sjösätta båten onsdag morgon och påbörja vår segling mot Marseille.

På måndagskvällen kom även vår son Hampus, 16 år, Lennarts bror Robert och hans dotter Tuva, 10 år. Hampus ska segla med oss hela vägen, Robban och Tuva ska följa med över till Italien och åker hem sedan. Robban, Tuva och Hampus bor på hotell i den mysiga lilla staden Vonitsa, jag och Lennart bor på båten på marinan.

Efter en hel del fixande, städande, kompletteringar av utrustning och underhåll av motorn kom äntligen sjösättningsdagen i dag. Men när båten kom i vattnet såg vi att det läckte in vatten. Snabbt upp med båten igen.

Det läckte vid en logg. Eftersom den ändå inte funkar bestämde vi oss för att be dem på marinan att ta bort loggen och plasta igen hålet. Det gjorde de direkt och om det bara vore för detta så skulle vi kunna sjösätta i morgon bitti, en dag senare alltså.

Men just som mekanikern börjat med plastjobbet upptäckte Lennart att det läckte från dieseltanken. Tanken som mekanikern just rengjort och som vi var så glada över! Men tydligen hade han även råkat göra ett pyttehål i den…

Nu ligger den på verkstaden för att kontrolleras noga och tätas. Så vi får se när vi får båten i vattnet. Det blir inte i morgon bitti i alla fall…

Jag är extremt rastlös, ser hur mina surt förvärvade pengar rinner ner i marinans ficka och hur vår resplan spricker.

Lefkas strand Foto: Eva Furhoff

Stranden i Lefkas gav åtminstone en försmak av semestern. Foto: Eva Furhoff

För att skingra tankarna och fly ångesten på marinan åkte jag till Lefkas med Robban och Tuva. Där hittade vi en jättelång, fin strand som gick rakt ut i havet. Vattnet var alldeles klart och turkost och ganska kallt.

Efter bara några minuters bad skingrades de dystra tankarna och jag insåg att det bara handlar om att ha lite mera tålamod. Och för första gången kändes vistelsen här lite som semester också, och det var skönt.

Nu hoppas jag bara att detta verkligen är de sista problemen och att semestern snart kan börja på riktigt…

Tuva och Hampus på taverna. Foto: Eva Furhoff

Tuva och Hampus har det trots allt ganska skönt. Foto: Eva Furhoff 

Här kan du läsa mer om familjen och deras segling!