Från människa till flygfisk

Flyboard
Flyboard – flyg som en fågel, dyk som en delfin.

Flyboard
Vill man känna på hur det är att vara fågel och fisk – samtidigt – så är Flyboard rätta verktyget. Den är inte helt ny men det är först nu som utövarna lärt sig riktigt balla konster. Sugen på att prova? De säljs i Sverige och ägare till en vattenskoter är redan halvvägs. Se film och läs intervju med actionreporter Loogna som testat!

Om man tycker att vattenskoteråkning är för töntar och att jetskis (ståmaskiner) inte ger tillräcklig utmaning, då är nog Flyboard rätta redskapet. Enligt skaparen Franky Zapata, flerfadig världsmästare i jetski, kombinerar Flyboarden skidåkning, dykning och akrobatik på ett vis som skapar den ultimata vattensporten.

Jetstrålen generaras av en jetski eller vattenskoter som enheten kopplas ihop med och kraften räcker för att trycka upp en normaltung människa nio meter upp i luften. Men det ballaste är nog inte att bara få fin utsikt utan att kunna leka som en delfin.

LoognaEn av få svenskar som testat är Martin Loogna, actionreporter på Skärgårdsradion.

Hur kändes det?
Det var ganska svårt att hålla balansen och det tar en stund innan man är helt bekväm med att hantera vattentrycket. Det kändes helt galet att luta sig framåt. Jag lyckades säkert flyga upp fyra meter ovan ytan. Men jag kom ner lika fort!

Tror du att vem som helst kan klara det?
Jo, absolut men det tar lite tid att lära sig.
 
Skulle du kunna tänka dig att köpa en?
Gärna, om jag hade pengar över. Då skulle jag skrämma slag på folk i hamnarna, leka och ha roligt.

Ett kit kostar ca 56 000 kr men då behöver man en förare på vattenskotern. För total frihet lägger man till 13 750 kr. Då får man gasreglage och nödstopp med mera rakt i handen och kan flyga runt själv.

Innan man får köpa en Flyboard måste man genomgå en kurs.

Vi tycker att produkten verkar helt fantastisk och lovar att genomföra en test så snart tillfälle ges. Det kan nog vara läge att få det gjort snart – vi kan väl räkna med att ett förbud mot den här härligt galna maskinen införs så snart säljet tar fart. Om vattenskotern ses som ett störande moment, hur ska då detta tas emot?

Lär dig vad som går att göra...

https://www.youtube.com/watch?v=OUIW102opak…och hur den fungerar.

Läs mer om flyboard i Sverige.