Fraktfartyg med 4 000 lyxbilar i brand utanför Azorerna

Brand_pa_fraktfartyg_med_4000_lyxbilar
Besättningen är räddad men för de 4 000 lyxbilarna är läget desto mer allvarligt ombord på det Panama-flaggade skeppet Felicity Ace.

Besättningen ska ha räddats men läget är fortfarande kritiskt för de 4 000 lyxbilar som finns ombord på det fraktfartyg som har fattat eld utanför Azorerna.

Fartyget ska enligt uppgift vara lastat med 4 000 bilar – bland annat av märkena Bentley, Porsche, Audi och Lamborghini.

Se också:
Leveransklar lyxbåt för hundra miljoner eldhärjades

Den portugisiska flottan ska snabbt ha varit på plats och undsatt besättningen efter en nödsignal om att de inte längre hade kontroll över fartyget.

Volkswagen bekräftar

– Vi är medvetna om en incident i dag som involverade ett lastfartyg som transporterade Volkswagen Groups fordon över Atlanten. Vi arbetar med lokala myndigheter och rederiet för att undersöka orsaken av händelsen, säger Volkswagen i ett uttalande.

Skadeläget oklart

Tidigare idag rapporterade Dagens PS Motor att räddningsplaner för skeppet och dess dyrbara last är på gång. Dock är det än så länge oklart hur stora de materiella skadorna är eller kommer att bli.