Föreningen Skyddsvärnet får båtar och människor på rätt köl

Renovering av båtar och rehabilitering av människor. Så kan föreningen Skyddsvärnets hedervärda verksamhet sammanfattas.

Ringövarvet-renovering
Renovering av båtar och rehabilitering av människor. Så kan föreningen Skyddsvärnets hedervärda insats sammanfattas.

En ideell förening som arbetar med arbetsträning och rehabilitering. Det är den korta beskrivningen av Skyddsvärnet som nu också är nyblivna ägare till Ringövarvet i Göteborg. Det senare med den hedervärda avsikten att ”Ge både båtar och människor en chans att komma på rätt köl”.

Rivstartade i helgen

Den gångna helgen nyinvigde man sålunda Ringövarvet i Göteborg där besökarna bjöds på levande musik, pizza och glass och kunde botanisera bland begagnade segel, båtutrustning, träinredningar och elektronik.

Blandat utbud

På planen utanför fanns flera båtar till salu. En del renoverade och andra i behov av kärlek. En av båtarna som fann sin nya ägare var en segelklar Starbåt.

Såhär beskriver Skyddsvärnet och Ringens varv sin verksamhet:

”Att dagligen kunna gå till en arbetsplats erbjuder inte bara en ekonomisk trygghet utan även en känsla av samhörighet, vilket förstärker relationer och förtroende bland kollegor. Dessa aspekter är avgörande för att känna sig delaktig i samhället och för att uppleva personlig makt och kontroll över sitt eget liv. En långvarig frånvaro från arbetsmarknaden kan tyvärr ha djupgående negativa effekter på både hälsa och livskvalitet. Det är därför viktigt för samhället att tillhandahålla möjligheter till arbete, särskilt för de som finner det svårt att få fotfäste.”

– På Ringövarvet skapar vi en kreativ och välkomnande miljö där deltagarna arbetar tillsammans med våra handledare inom marina områden som återbruk av båtmaterial, båtrenovering, service, skeppshandel samt kapell- och segelsömnad. Genom detta unika program strävar vi efter att varje individ ska kunna finna sin plats i arbetslivet och framtidssäkra sin karriär inom maritima yrken.