Monster-Anytecen till salu på Blocket!

Anytec 1021 – ny herrejössesmodell med 1 600 hk!
Anytec 1021 – ny herrejössesmodell med 1 600 hk!

Anytec 1021 – ny herrejössesmodell med 1 600 hk!Om ägaren fått nog av all uppmärksamhet och nu söker något mer subtilt är oklart. Klart är dock att Anytec 1221 – varvets flaggskepp – ligger ute på begagnatmarknaden – till ett lägre pris än tidigare.

Peter Forsbergs största avtryck sedan han gick in som ägare i Anytec är modellen 1221. Siffran 12 står för båtens längd och 21 är numret som prydde hockeylegendens tröja.

Han sägs vara den som drivit igenom projektet med det nya flagskeppet och köpte också första exemplaret själv. 

Modellen var unik när den kom för ungefär två år sedan och vi vågar lova att båten fortfarande väcker ordentligt med uppståndelse vart än den än dundrar fram eller lägger till. 

Här är första och snudd på de enda videobilderna på Anytec 1221 in action. Hamnen.se fångade båten på väg in mot båtmässan i Gustavsberg. Här kan ni läsa en intervju med Anytecs testförare om upplevelsen

Priset kan ju verka högt men är man ute efter maximal uppmärksamhet och står i valet mellan att lägga slantarna på ett par Ferraris, Lamborghinis eller på en handfull Porschar, eller den enda Anytec 1221 som just nu finns att köpa – så tror vi att de 5 900 000 kronorna (nu prissänkt till 5 495 000 kr) som den sistnämnda kostar är den bästa investeringen. 

Inte minst då ekipaget är utrustat med det enda tänkbara motorvalet för en sann effektsökare – i ordets alla bemärkelser. Alltså 4×400 hk Mercury Verado. 

Om anledningen till försäljningen är att ägaren tröttnat på båten eller bara på uppståndelsen kring den är oklart. I vilket fall lär den mycket välutrustade modellen fortfarande vara i gott skick. Enligt annonsen har den nämligen bara körts i 40 timmar. 

Se också:
Anytec 1221 – Foppa berättar om sin superbåt.
Anytec 1221 – Foppas frestelse gör 70 knop!
Första videobilderna på Anytec 1221 in action!

Även om vi tror att båten kan vara prisvärd för den med rätt ekonomi och intressen så är det svårt att, på mer pragmatiska grunder, bedöma om priset är högt eller lågt och hur mycket var och en av de 35 gångtimmarna faktiskt kostat ägaren. Anytec har nämligen inte gått ut med ett officiellt nypris.

Men en aspekt att ta hänsyn till som potentiell köpare är att det lär ta en bra stund att få en ny Anytec 1221 levererad. Så vill man ha en värsting i aluminium redan till sommaren, så är nog detta enda chansen. 

Länk till säljesannonsen för Anytec 1221 på Blocket och mer info på Anytec.se