Följ SSL Gold Cup – svenska stjärnlaget jagar avancemang

Det nalkas åttondelsfinal i Star Sailors League. Det svenska laget är på plats på i Las Palmas – redo för att göra upp om avancemang i kappseglingen som ska kröna världens bästa seglingsnation.

Några spännande dagar av segling väntar i Las Palmas på Mallorca. Detta när Star Sailors League Gold Cup går av stapeln under tisdagen. Ett välkommet tillskott i novembermörkret som nu höljer sig över land och vatten i Sverige.

Första start drar igång redan klockan 11.30 svensk tid. Då ställs det amerikanska laget mot Argentina, Ungern och Malaysia. Det svenska laget Vikings har en estimerad starttid vid klockan 16.30. De har varit på palts sedan söndagen och kunde under måndagen klämma in en träning i samband med att båten vägdes in.

Väderförhållandena ser lovande ut och man kommer i den första matchen ställas mot Frankrike, Slovenien och Portugal. De två sistnämnda kvalade in under måndagen efter en mycket spännande segling.

Går allt som planerat håller seglingarna på under de kommande dyra dagarna.

Läs även: 
J Class Svea skördar framgång efter framgång
Efter historiska bedriften – hon är World Sailor of the Year

SSL Gold Cup

Tävlingskonceptet SSL Gold Cup är uppbyggt för att kröna världens bästa seglingsnation. De 56 bästa länderna väljs ut baserat på ranking och slåss därefter i grupp- och finalserie. Vinnaren av Sveriges grupp går vidare till kvartsfinal där man ställs mot Nya Zeeland och Australien, andraplatstagaren går även den vidare men får istället möta Storbritannien och Danmark.

Kvartsfinalerna seglas 27 november fram till första december och därefter går det snabbt. Redan den tredje december ska världens bästa seglingsnation krönas och än finns hopp om att Sverige som idag är rankade som 10 bäst i världen kan ta sig hela vägen.

I den svenska besättningen hittar vi: Emil Forsgren (fördäck), Jakob Gustafsson (mastman), Fredrik Aurell (pit), Anders Gustafsson (grinder), Otto Hamel (trim), Anna Drugge (trim), Jimmy Hellberg (storskot), Jesper Stålheim (taktik), Mattias Rahm (rorsman) och sist men inte minst, Ida Elfving som är coach och reserv.

Alla seglingar går att följa här men går även att se i efterhand via Tv4.