Följ Elias, 1 år, till Australien

Elias, 1 år, på båten
Elias, 1 år, på båten

Elias, 1 år, på båtenElias mamma och pappa är amerikaner. Nu ligger familjen i hemmahamnen San Fransisco efter att ha seglat med sin 37-fotare från Alaska. Elias är ett år och ska segla till Australien, minst.

Mike Litzow och Alisa Aboorkie är långseglarparet som förverkligar drömmen om långa tider till havs och äventyret att besöka nya platser.

Att de för ett år sedan fick en son, Elias, satte inte stopp för planerna. Tvärtom. Elias får sina första år i båt, något som troligen kommer att prägla honom för resten av livet.

De startade från Alaska i sin 37-fotare. Från början var det nog tänkt att de skulle vara två ombord. Men så kom Elias och då blev de tre som seglar till Australien.

 Mike Litzow är civilingenjör och har pluggat på universitet både i Kalifornien och Alaska.

Det var i Alaska han kände sig mest levande. Tillsammans med sin flickvän Alisa semesterseglade de ofta i fjordarna kring ön Kodiak.

Det var också från Kodiak som ”Den långa resan” startade i mars i år.

Mike, Alisa och lille Elias tog över ett halvår på sig att segla ner till San Fransisco, in under Golden Gate bron. Dit kom de söndagen den 21 oktober och ligger nu och förbereder sig för passagen över Stilla Havet.

Följ Elias och hans mamma och pappa på deras långsegling, ”Once in a lifetime”, klicka här