Fjord 39

Fjord Boats, som i sin nya design försöker skapa något extraordinärt, har presenterat de första teckningarna av Fjord 39. Bakom denna nya design står en av branschens mest framstående konstruktörer

Fjord presenterar Fjord 39 ? den första i en ny serie motorbåtar.

 

Tillsammans med Mark Tucker, från Design Unlimited, har han skapat en ren och vacker design, samt utvecklat ett revolutionerande nytt koncept för båtar av denna storlek: Kabinen på en nivå. Man har gått ifrån den sedvanliga multinivå kabindesignen och fått en stor öppen sällskapsyta på ett plan.

 

Ett överflöd av ljus genom de stora fönstren, den 4-delade skjutdörren och takluckorna i glas gör konstruktionen än mer luftig och elegant.

De moderna, men tilltalande linjerna skiljer Fjord 39 ytterligare från mängden. Fjord har samarbetat med de mest innovativa och prestigefyllda biltillverkarna för att skapa en vindtunnelteknologi för att optimera skrovets form. Tack vare detta samarbete har Fjord bland annat uppnått en avsevärd minskning av ljudnivån samt fått ett skrov som går säkert och behaglig genom sjön.

Sammantaget har man en båt som kommer att uppskattas av alla ombord.

Ytterligare två modeller i denna serie, Fjord 34 och Fjord 44, båda designade av samma team som Fjord 39, lanseras under våren och försommaren 2006.

Den nya modellserien bygger vidare på Fjords långa tradition av nyskapande och modern design. På senare år har Fjord varit känt för den populära Fjord Terne-serien.

Specifikationer Fjord 39:

Längd: 11.99 m (39,3 fot)
Bredd 4.00 m (13,1 fot)
Vikt ca: 7.25 ton
Motor: 2 x 250 hk
Hastighet ca: 30 knop
Färskvattentank ca: 300 liter
Bränsletank ca: 1000 liter
Design: Patrick Banfield och Jim Wilshire
Design, Interiör: Mark Tucker. Design Unlimited

För mer info:
Bryggan i Väst (www.bryggan.net) eller www.fjordboats.no