Finnmaster T9 ST – första intrycken från testen

Finnmaster T9 har begåvats med en Soft Top och fått tilläggsnamnet ST, en välsignelse vid en plötslig skur. Frågan är bara hur båten ter sig i övrigt? Här är första intrycken från testen.

Finnmaster_T9_ST_Inledningsbild
Finnmaster T9 ST är en mäktig daycruiser med soft top.

Ett år har gått sedan Hamnens Gustav Morin och Claes Olivecrona med nöd och näppe klarade av att sätta upp kapellet på Finnmaster T9. En manöver som för övrigt kom att springa iväg i 10 minuter och 7 sekunder.

Bli medlem i Skippo Plus, se testen av Finnmaster T9 ST samt få tillgång till Hamnens arkiv av testade båtar!

På uppföljaren Finnmaster T9 ST (Soft Top) stänger man in sig betydligt smidigare. För så är det väl Gustav Morin?

– Va? Ja, jo… för fanken. Det går med en knapptryckning.

Du låter upptagen?

– Ja, jag ska leta mig ut genom ett sund här för att testa båten i riktigt utmanande sjö. Ja alltså stora dyningar på öppet hav på västkusten.

Så, du har precis börjat?

– Nej, jag har redan varit ute en vända.

Och funnit vad?

– Att Finnmaster T9 ST är en mäktig pjäs med dubbla Yamaha 300 V6 utombordare som ger en jädrans knuff när man drar på.

Gustav fortsätter:

– Men jag ställer mig frågande till hur effektivt detta egentligen är. Finnmaster T9 ST har allt av boendekomfort, stora utrymmen och rymlig sittbrunn men med det kommer också mycket vikt och stort luftmotstånd. Det känns som den vill vara duktig på allt vilket är svårt. Jag återkommer till det i testen. (Uppdatering: Testen är nu publicerad.)

Stor sittbrunn, högt tak med taklucka, mysig ruff och en herrejösses massa hästkrafter. Allt detta i och samma förpackning som heter Finnmaster T9 ST. Frågan är om allt detta tillsammans blir en bra kompromiss. Se testen här.

Så du anar blottor?

– Nja, det jag vet inte ännu men jag kan tänka mig att det kostar en del bränsle att framföra den. Om så är fallet så kommer det att visa sig då vi ska kolla detta noggrant i hela fartregistret.

Fler tidiga intryck?

– Ja verkar helt enkelt vara en fullfjädrad familje- eller bobåt som dessutom är snabb. Man hörs och märks när man kör den, avslutar Gustav Morin.