Finnmaster T7 – bobar daycruiser i litet format

Trygg, lyxig och familjevänlig snarare än sportig. Det är vad Hamnens Gustav Morin minns från testen av Finnmaster T7 i sensomras. Men det finns mer…

Finnmaster_T7_Gustav_strand
Finnmaster T7 överraskar genom att vara en väldigt rejäl daycruiser för att bara vara sju meter.

Hamnens iver att testa så många båtar som möjligt har en baksida. En del tester får vänta på att bli redigerade. Så som i fallet med Finnmaster T7 som testades utanför Grebbestad redan i sensomras.

Bli medlem i Skippo Plus, se testen av Finnmaster T7 samt få tillgång till hela Hamnens arkiv av testade båtar!

Men någonting minns du väl, Gustav Morin, trots att du är på väg i snöovädret för att spela in fortsättningen på serien ”Banta för fart”?

– Jo, absolut. Bland annat minns jag att det att det var fantastiska förhållanden. Sol, skyddat vatten, upprört vatten, tung dyning och allt vad man kan önska sig när man ska lära känna en båt, säger Gustav Morin.

Och vad minns du av Finnmaster T7?

– Det är väldigt rejäl för sina sju meter. En båt som överraskar genom att ha plats för tio personer i sittbrunnen och att vara ombonad, på gränsen till lyxig invändigt. Samtidigt är den inte större vän att man kan göra ett strandhugg på någon av Bohusläns många fina stränder. Det är ett båtliv som jag kan rekommendera.

Annars förknippar man ju daycruisers med mer sport än komfort?

– Jo, men i Finnmaster T7 finns det också mycket som betonar det senare – komforten alltså. Den är snudd på lyxig invändigt jämfört med många andra daycruisers.

Hamnens Gustav Morin testar Finnmaster T7 utanför Grebbestad och lär känna en ovanligt familjevänlig daycruiser.

Hur påverkar det köregenskaperna?

– Den har dugliga fartresurser och känns någorlunda temperamentsfull. Men det är klart – om man förväntar sig en fullfjädrad sport- eller fartbåt så kan man tycka att Finnmaster T7 är lite sävlig. Man kan också säga familjevänlig.

Vad får den för slutbetyg?

– Det får man se när testen publiceras. Det här nära nu. Väldigt nära. Jag körde båten i riktigt tung sjö för att kolla om det var uthärdligt att hålla god planingsfart i dessa förhållanden och jag fick ett tydligt svar. Håll ut, avlutar Gustav Morin.

Fler Finnmaster i test:
Finnmaster T9 ST – familjebåt och råskinn i ett
Finnmaster R6 – snabb, sportig och högljudd bowrider
Test: Finnmaster P7W – blommar ut på hösten!