Fairline 53 – tre lyxbåtar på ett skrov

Engelska Fairline kommer med tre 53-fotare som är stöpta i samma skrovform. Först ut är Fairline Targa 53GT. En kompromiss i ordets mest positiva bemärkelse.

En flybridgevariant är på gång. Likaså en öppen variant. Men frågan är ändå om det inte är mellantinget, Fairline Targa 53GT, som lämpar sig bäst för våra breddgrader för att den har en praktisk hardtop-lösning som är som gjord för det nordiska klimatet.

När solen ändå tittar fram kan man glädja sig åt den jättelika takluckan som tillsammans med stora sidofönster och skjutdörren bak i salongen ändå skapar utomhuskänsla om den svenska sommaren skulle behaga vara som man hoppas.

Bestäm själv
Utmärkande för Targa 53GT är annars att man som beställare kan komma med egna önskemål i stort och smått medan båten tar form på varvet. Det gäller allt från färgval till val av planlösning där man bland annat kan välja på flera förslag när det gäller pentryts placering.

Vidare har ansträngningar gjorts för att undvika nivåskillnader och onödiga avskiljande skott ombord varför salongen och akterdäcket känns som en föredömligt öppen och sammanhängande enhet.

I övrigt bjuds en rejäl ägarkabin med stora fönster midskepps samt en så kallad VIP-kabin i fören. Den förstnämnda har, förutom det självklara, också finesser som sminkbord och flushmonterad TV för att nämna en del.

Motorerna, två stycken Volvo Penta D11-675 EVC (2 x 675 hk), räcker till en toppfart på 30 knop när båten är tankad och semesterpackad. Priset börjar på 10,3 miljoner kronor men innan köparen, och kanske framför allt säljaren, tycker att den har den nödvändiga utrustningen som gör en båt av den här kalibern rättvisa, så får man glänta på plånboken ännu mer.

Fairlines svenska återförsäljare, Fair Marine i Åkersberga, har inga planer på att beställa hem Fairline Targa 53GT för tillfället. Däremot har de ett exemplar av lillasyster Fairline Targa 48 GT att beskåda.

Läs om Fairline Targa 48 GT här!

Fairline 53GT

Längd: 16,32 m
Bredd: 4,52 m
Djupgående: 1,20 m
Vikt: ca 19 500 kg
Motorstyrka: 2 x Volvo Penta D11-675 EVC (2 x 675 hk)
Toppfart: ca 33 knop
Marschfart: ca 25 knop
Bränsle: 2 412 liter
Vatten: ca 550 liter
Antal bäddar: 6–7
Pris: från 10 300 000 kr
Mer info: www.fairline.com