Extremsportare testar fjärrstyrd eldriven dragbåt

Ett gäng barndomskompisar och extremsportare som gillar fart och fläkt. I den här videon testar de en radiostyrd dragbåt för vattensport.

Fjärrstyrd_eldriven_dragbat
Frågan är vad Takuma eTow … en eldriven och fjärrstyrd dragbåt i miniatyr – går för gentligen. Se videon!

Vattensport efter en dragbåt är som bekant en resurskrävande verksamhet då det förutom själva båten kräver en kompetent förare och mängder av bränsle. För att nämna en del. Om man inte satsar på en en radiostyrd dragbåt vill säga. En helt och hållet ny företeelse om man får tro tillverkaren av Takuma eTow.

Föregångaren ”Solo”

Det sistnämnda är dock inte helt sant då Hamnen uppmärksammade en liknande skapelse redan för nio år sedan. Dock med skillnaden att Solo, som den hette, drevs av en en trecylindrg tvåtaktare med vattenjet (70 hk).

Frågan är vad Takuma eTow … en eldriven och fjärrstyrd dragbåt i miniatyr – går för gentligen. Se videon!

Den här gången gäller det alltså en fossilfri dragbåt i miniatyr som är minst lika enkel att sjö-, torrsätta, transportera och förvara som sin föregångare. Men som drivs av dubbla elmotorer med tillhörande jetaggregat på 5,5 kilowatt vardera.

Skaplig räckvidd

Enligt uppgift ska den vara lika effektiv på plattvatten som i stökig sjö och därtill kunna köras mellan 60 och 85 minuter innan det är dags att plugga i kontakten igen.

Se när friskusarna bakom Youtube-kanalen Sickos testar Takuma eTow i skiftande sammanhang och förhållanden.