Evo 43 – partyplattform på ett kick!

Svart skrov, rak stäv, kantiga linjer och kilformad vindruta. Så långt inget konstigt. Men när Evo 43 blir partyplattform höjs ett och annat ögonbryn.

Man behöver inte nödvändigtvis komma sättandes i den största av lyxjakter för att få miljardärerna i Monaco och Cannes att reagera. Det var alldeles tydligt när nya Evo 43 gjorde entré på dessa båda mässor här om sistens.

För mer än med sin storlek stack nya Evo 43 ut med sina nya och djärva finesser. Eller vad sägs om att skrovsidorna kan fällas ut med en enkel knapptryckning varpå man får avsevärt mycket mer svängrum i sittbrunnen? Simsalabim!

Luren funkar också 
Den som inte gillar idén att behöva trycka på en knapp på panelen för att förvandla sin crisingbåt till en partyplattform kan trösta sig med att det också låter sig göras med telefonen.

Nästa finess är akterpartiet, som med samma minimala ansträngning kan göras om till ett mindre hopptorn alternativt en badplattform/badstege. Dessutom möjliggör denna mekanism att man på ett smidigt sätt kan lyfta ner en gäst från en hög brygga ner i båten utan att denne eller denna behöver förnedra sig med några akrobatiska övningar.

I övrigt är Evo 43 en sobert designad och befriande krusidullfri båt med dubbla Volvo Penta IPS 600 (2 x 435 hk) i motorrummet som enligt uppgift ska räcka till en toppfart på 38 knop och en lämplig marschfart i trakterna kring 30.

Det ovan nämnda är siffror som varken imponerar eller avskräcker. Däremot kan man ställa sig undrande till gångläget i videoklippet (längst ner) där båten ser ut att gå med en anmärkningsvärt stor våt yta.

Under däcket påminner den mycket om en modern lägenhet modell med en minimalistisk stil. ljusa färger samt mycket ljusinsläpp genom luckor och fönster.

Evo Yachts har sitt säte och sin fabrik i Italien.