"Svåraste besluten i mitt liv" – Abu Dhabi bryter etapp 1

Abu Dhabi avbryter föAbu Dhabi Ocean Racing bryter första etappen – igenrsta etappen.
Abu Dhabi Ocean Racing bryter första etappen – igen

Abu Dhabi avbryter föAbu Dhabi Ocean Racing bryter första etappen – igenrsta etappen.– Jag måste ta hänsyn till både min besättnings säkerhet och den långsiktiga planen för det här teamet, säger Ian Walker, skeppare på Abu Dhabi Ocean Racing.
Nu siktar teamet på att skeppa sin båt till Kapstaden.

Trots den heroiska insats som Abu Dhabi Ocean Racing gjort för att få en ny mast på plats på nolltid, så tror besättningen nu att de startade för sent för att hinna i tid till Kapstaden och hinna trimma in masten för att vara konkurrenskraftiga till etapp 2. Inte minst på grund av en väderrapport som säger att de kommer att hamna i stiltje de närmaste dagarna.

– Det här beslutet har inte med riggens pålitlighet att göra, utan är helt baserat på tidsaspekten, säger skepparen Ian Walker.

Abu Dhabi-båten ”Azzam” kommer nu att segla till Portugal och beräknas anlända under lördag kväll. Sedan ska båten skeppas till Kapstaden och kommer att anlända den 28:e november, vilket kommer att ge teamet tillräcklig tid för att optimera båten inför kommande etapper.

Teamet måste få mer tid till att arbeta med sin nya rigg i Kapstaden och det enda sättet att försäkra sig om att hinna är att sätta båten på ett fartyg.

– Det är extra trist att behöva bryta första etappen då den är min favorit och hela besättningen hade sett fram emot den så mycket, avslutar Ian Walker.

Se filmer och uppdateringar från Racet:

Se video från när Abu Dhabi startade… Samt en raceuppdatering:

https://www.youtube.com/watch?v=nWqfM9v9M_s

Se mastcheck ombord på ledande Groupama – svindel utlovas för höjdrädda!