Etapp 5 Archipelago Raid 2006 - Britterna vinner igen

På den vackra ön Fårö var det stopp i en timme mellan Etapp 4 och 5. De tävlande tilldelades de nya positionerna för nästa checkpoints och mål. Den femte etappen startades med en Le Mans start med alla katamaraner uppställda på stranden. En i besättningen var tvungen att springa till båten, putta ut den och sätta igång. Snabbast av stranden var team Sogeti.

De tävlande tilldelades de nya positionerna för nästa checkpoints och mål. Den femte etappen startades med en Le Mans start med alla katamaraner uppställda på stranden. En i besättningen var tvungen att springa till båten, putta ut den och sätta igång. Snabbast av stranden var team Sogeti (Woxén SWE/ Foxall IRE) och Yamaha Blue (Larsen/Geest HOL).


Den andra Etappen idag erbjöd båtarna mer i sydvästliga vindar mellan 8 till 10 m/s. Efter tre dagars kappsegling hissades för första gången spinnakers med alla besättningar i dubbla trapetser.Britterna Will Sunnucks och Mark Self är tillbaka i kappseglingen med dagens dubbelvinst. De erfarna seglarna Eric Proust och Gerard Navarin (FRA) flåsade britterna i nacken på hela dagen. Dessa två team var heta och var hela tiden bara ett par slag från varandra under dagens båda etapper.
Holländarna på Yamaha Blue fick sin första pallplacering i Etapp 5, vilket visar deras skicklighet under dessa tuffa förhållanden. Team Sogeti försvarade framgångsrikt sin första placering i den totala poängställningen genom att sluta fyra och sexa idag.


Deltagarna tar nu igen sig i Lappo i den Åländska skärgården i några timmar. Nystart för Etapp 6 kommer att vara kl. 03.00 den 29 juni.

Resultatet från Etapp 5
X-Leisure kom etta med Yamarin på andra plats och Yamaha Blue på tredje. Sogeti kom sexa och är fortfarande i ledningen, men nu bara 7 poäng före X-Leisure.


Team Sogeti fortfarande i ledning

I den totala poängställningen leder Sogeti, tätt följda av X-Leisure och på tredje plats Yamarin. Hela listan över poängställningen