Erik Stark – nu gäller det!

Nu på lördag gör det svenska racingesset Erik Stark sin stora debut i Class 1. Hamnen.se ringer honom precis när han har satt sig till rätta i flygplanet till Florida.

Känslan?
– Det är förstås nervöst med ett nytt team, ny båt, ny throttleman och väldigt dyra båtar. Men det ska bli kul. Det är ju som sagt en barndomsdröm som går i uppfyllelse.

Har du hunnit känna på båten ännu?
– Nej, allt är nytt. Jag vet ärligt talat inte hur mycket det skiljer att köra Class 1 från att köra X-Cat där jag är desto mer hemtam. Men det är ju väsentligt mycket mer pulver i motorrummet i Class 1 och så styr man ju med roder istället för att vrida på dubbla utombordare.

Har du hunnit känna på din nya partner/throttleman?
– Inte det heller. Jag har faktiskt inte ens träffat honom, men det sägs att det ska vara en bra kille och dessutom är han rutinerad inom Class 1.

Vad har du för målsättning i debut-racet?
– Jag får tygla min värsta tävlingsinstinkt och ta detta som lite av ett ett se-och-lära-race. Sedan får jag ju inte stjälpa, utan helst hjälpa, den andra båten i mitt stall som ska vinna VM – är det tänkt. Vi får se vad jag får för order av teamet när jag kommer fram till Florida.

Ringer du när racet är avklarat så att vi får sammanfatta?
– Absolut!