Ensamseglaren evakuerad av franska flottan

Ensamseglaren vars båt sjönk under dramatiska förhållanden i Vendée Globe har nu fått lift med franska flottan. 

Idag klockan 0210 UTC kunde Kevin Escoffier till slut hoppa av båten som blev hans räddning, säga adjö till hjälten Jean Le Cam och låta sin räddare fortsätta att kappsegla i Vendée Globe.

Den franska flottan mötte upp precis innan ett oväder omkring 360 sjömil norr om Crozetöarna i sydliga delarna av Indiska Oceanen.

Kevin har haft ett par lugna dygn ombord på 61-åriga Jean Le Cams båt då han i sin roll som fripassagerare inte är tillåten att hjälpa till med någonting. Jean Le Cam har alltså fått fortsätta att ensamsegla och lagat mat till två för att få fortsätta kappsegla.

Efter ett tufft oväder lyckades man pricka en lucka mellan molnen och genomföra en lyckad överföring av den skeppsbrutne skepparen Kevin Escoffier (PRB).

Men det sociala umgänget är svårt att avskärma och den alltid så muntre Jean Le Cam verkar lite ledsen av att säga adjö till Kevin när de skiljs åt mitt ute bland böljorna.

Kaptenen på fartyget Nivôse meddelar att Kevin är i god form men att han ivrar efter en varm dusch. Nu siktar fartyget mot paradisön Réunion som ligger 430 sjömil öster om Madagaskar.