Elsnurran – nu i en ännu saltare version

Elsnurran - nu i en saltare version. När elsnurran Minn Kota Ulterra presenterades förra året så ansågs den vara marknadens mest avancerade. Nu kommer uppföljaren.

Det fina var att bland annat att Minn Kota Ulterra kunde fällas upp och ner med ett enkelt tryck på en fjärrkontroll. En finess som underlättar i många sammanhang. Inte minst när man vill kunna röra sig fritt ombord med agn och krok.

El-ankring
Likaså regleras motorns djupgående med fjärrkontrollen. En het finess är också de så kallade i-Pilot funktionerna som tillåter GPS–baserad elektronisk ankring med SpotLock.

i-Pilot har även funktioner som autopilot, farthållare, inspelning av rutter, fjärrstyrning av såväl kurs som fart och fart. Nu 2016 presenteras Ulterra i vad man kallar för Riptide-utförande. Det innebär att den är begåvad med ett betydligt bättre korrosionsskydd som gör att det klarar havsgång betydligt bättre än föregångaren.

Upp till 8,5 meter
Motorerna finns i storlekarna 80 (24V) och 112 (36V), finns i två olika rigglängder 60 tum och 72 tum.

Minn Kotas 112 motorer påstås vara marknadens starkaste med 51 kg dragkraft vilket gör dem lämpliga för båtar ända upp till 8,5 meter. Pris från cirka 37 995 kr. Mer info här.

Se också:
Minn Kota elmotor – om man vill slippa köra båt.
Torqeedo elmotor – lätt, stark, miljövänlig och dyr.