Electricat Big Six – ett flytande ufo?

Det är inte tal om något oidentifierat flygande föremål – men väl ett svårdefinierat flytande föremål. Spana in Electricat Big Six!

Sedd på håll liknar den mest en flytande husvagn men vid en närmare granskning blir det mer komplicerat än så. Eller vad sägs om en uppblåsbar elmotorkatamaran och en tvåvånings-badplattform i ett?

Fast det stannar inte där – heller. Förutom det redan nämnda är detta också ett tre meter högt hopptorn. Så långt pratar jag om sexmeters-versionen. Väljer man modellen på 4,5 meter så kan tömma hela härligheten på luft och vips så ryms den enligt reklamen under köksbordet…

… för den som tycker att det är smidigt att lägga 120 kg där och tycker att det går lika bra att ha benen någon annanstans när man äter.

Viktigare är att den faktiskt ryms i bagageluckan på en normalstor bil och att den, tack vare sin elmotor, bäddar för sköna utflykter på skyddade vatten utan att vare sig föra oväsen eller smutsa ner miljön.

Enligt uppgift ska den stora modellen på sex meter klara att tuffa fram i upp till sju knop – oklart hur länge – och i upp till tre knop på bara solpaneler så länge solen lyser.

Här kan man läsa om en lite längre familjeresa som en återförsäljare gjort.

Enligt vissa är Electricat ful som stryk och ett hån mot allt vad båtdesign heter. Enligt andra det smartaste flytetyget på marknaden.

Den som prompt vill hänga på en bensindriven snurra kan gasa upp ekipaget i hela 15 knop. Men då kan faktumet att hela styrkonsolen ser ut att svaja betänkligt upplevas som mer av ett problem.

Electricat Big Six

Längd ö a


Längd v l 5,07 m
Bredd 3,10 m
Djupg 0,85 m
Max last 800 kg
Max pers. 8
Vikt (utan motor) 450 kg
Mer info www.hovercraft.si