Ekolod för de stora djupen

Nytt ekolod från Humminbird.
Nytt ekolod från Humminbird.

Nytt ekolod från Humminbird.Humminbird XD är egentligen ingen nyhet i sig. Men med sin nya högeffektiva givare och sin nya vässade programmvara torde den vara högintressant för långfärdsseglare och sportfiskare som är nyfikna på vad som döljer sig på de verkliga djupen.

Att nå de stora djupen med enklare ekolod har tidigare varit svårt. Men med Humminbirds XD produkter nås djup på 750 m utan problem. Tack vare en nyutvecklad givare och finjustering av programvaran har Humminbird lyckats vässa befintliga modeller. I klartext betyder det att fisk som går på så mycket som 750 meters djup kan skiljas från sjöväxter och annat som sportfiskaren är mindre intresserad av.

XD ekoloden finns i tre stycken 5–tums versioner, 778cx HD XD som är ett ekolod, 597cxi HD XD och 788cxi HD XD som båda är kombinerade plotter/ekolod.

Humminbirdloden i 800–, 900– och 1100–seriernas kombinerade plotter/ekolod har med 2012 års programuppdatering förbättrade funktioner för att nå djupare. De är kompatibla med Humminbirds nya XD givare och även Airmar givare som finns i många olika utförande och monteringsalternativ.

Priser från 7795 kr.

Info: www.comstedt.se.

Humminbird