Efter sju år av renovering – nu hissar historiska Tally Ho segel

Dagen som en halv miljon följare väntat på har nu kommit. Tally Ho är sjösatt och har för första gången på otaliga år satt segel. Nu väntar nya äventyr och strapatser.

Kuttern Tally Ho seglar efter den långa och mästerliga renoveringen.
Tally Ho under segel för första gången sedan renoveringen startade för över sju år sedan.

Under sju års tid har den mästerliga båtbyggaren Leo Golden, tillsammans med vänner och experter, restaurerat den historiska kuttern Tally Ho. En resa som rört och följts av hundratusentals personer världen över och som skapat en minst sagt osannolikt nätbaserad gemenskap.

Nu börjar denna tid av finsnickeri och båtkonstruktion dock lida mot sitt slut, för alldeles nyligen satte Leo segel ombord på Tally Ho för första gången på många, många år.

Ämnet slutar inte att fascinera och det är således långt ifrån första gången som vi tagit rygg på den brittiska båtbyggaren på exil i USA.

Här för att stanna

Även om bygg- och renoveringsprocessen närmar sig slutet är risken att vi inte längre får se eller höra Leo längre tämligen liten. I kalendern finns storslagna planer om att segla genom Nordvästpassagen men också att delta i det snudd på legendariska Fastnet Race. En kappsegling som samma båt vann 1927.

Men innan dess kvarstår några viktiga punkter på ”att göra”-listan. Bland annat har besättningen upptäckt ett problem med motorn som inte tycks vilja komma upp i högvarv och därtill det stora projektet med att färdigställa och installera den antika ankarvinschen.

För den historieintresserade seglaren, båtbyggaren eller snickerientusiasten gäller det att hålla utkik på lördagar när videorna släpps. Det gör åtminstone vi på Skippos redaktion!