Båtägare hade änglavakt i dramatisk båtbrand!

En man i 50-årsåldern lyckades mirakulöst undkomma en explosionsartad båtbrand på Vindö i Stockholms skärgård i söndags eftermiddag.

Det var när mannen skulle tömma sin bränsletank, som läckte och krånglade, på bensin som olyckan var framme. Misstaget var att använda en elektrisk länspump.

Plötsligt flammade elden upp varpå mannen blixtsnabbt kastade sig över till grannbåten. Sedan dröjde det inte länge tills båten var övertänd. Snart nog hade också förtöjningstamparna brunnit av. Båten drev ut på fritt vatten och sjönk till botten.

Båt i ljusan låga – ett par ögonblick senare går hon till botten. 

– Vid det laget hade elden också spridit sig över till den andra båten, en mindre stuyrpulpetbåt, som låg fastlåst vid bryggan. Även den totalförstördes i olyckan, berättar Christer Eriksson som är hamnkapten i Abborrkrokens Villaägereförening och ansvarig för båtplatserna.

Stort pådrag
Larmet inkom klockan 15.26 i söndags. Två brandbåtar och räddningstjänst från Vindö anlände och som av ett under skadades inga människor. Utöver totalförlusten av båtarna kom också några Y-bommar lindrigt till skada.

Polis och brandkår kom snabbt till olycksplatsen. 

I skrivande stund håller man som bäst på att bärga resterna av styrpulpetbåten.