Det enkla Båtlivet - Laser jolle 1977

Lasern renoveras av elever på Marina Läroverket - auktioneras ut av hamnen.se

Lasern renoveras av elever på Marina Läroverket - auktioneras ut av hamnen.se
Lasern renoveras av elever på Marina Läroverket – auktioneras ut av hamnen.se

Segelbåten – Laserjolle, från 1977 – seglingsklar

Projektet ”Det enkla Båtlivet” är ett samarbete mellan Allt för sjön, Hamnen.se, Marina Läroverket och Sweboat.

Tillsammans har vi köpt in en gammal Laser från 1977, som får nytt liv med hjälp av eleverna på Marina Läroverket. Vi vill visa att komma ut på sjön kan vara både billigt och enkelt! Upplevelsen är lika stor oavsett båtens och plånbokens storlek. För en liten peng och med små medel kan man skaffa sig en alldeles egen båt och sticka till sjöss.

Nu auktionerar vi ut Lasern här på hamnen.se!

Fakta:
Laser Standard
Nr. 37315
Längd: 4,23 m
Bredd: 1,42 m
Vikt: 59 kg
Segelyta: 7,06 kvm
Seglet är ett standardsegel från 90-talet – ok som träningssegel
Aluminiumrorkult

Laserjollen utvecklades med tanke på att vara en lätthanterlig segeljolle, enkelt utrustad med goda segelegenskaper och med enklaste typ av segeltrimningsutrustning. Än idag är den mycket populär och används både som badbåt och utpräglad kappseglingsbåt. Internationellt sett tillhör Lasern de absolut största jolleklasserna och lockar många ungdomar som instegsbåt till större segelbåtar. Den är också en populär segeljolle bland många vuxna erfarna seglare genom båtens goda seglingsegenskaper. Skrovet är 4,23 meter långt och väger endast 59 kg. Båtens låga vikt gör att den med lätthet kan lyftas upp på en bils takräcke av två normalstarka personer, vilket också var en av grundidéerna när båttypen konstruerades.

Båten är iordninggjord av Marina Läroverkets elever och levereras klar för sjösättning.

Visning och auktion
Båten kan ses under båtmässan Allt för sjön på Stockholmsmässan i Det enkla båtlivets monter, C04:22, den 3-11 mars 2012.
Hamnen.se är ansvarig för auktionen.
Auktionen är en del av projektet Det enkla Båtlivet som är ett samarbete mellan Allt för Sjön, Hamnen.se, Marina Läroverket och Sweboat – Båtbranschens Riksförbund.

Lasern med rigg och segel

Läs mer om Projektet