Dags att stötta båten

Säsongen börjar lida mot sitt slut och båten ska upp på land. Hur är det med stöttningen? Svär du ve och förbannelse för att få båten på plats?
hamnen.se rekommenderar; NoTool och Seaquip.

Det här är NoTool DÄCK

¤ Däckställningen lämpar sig  för båtar med plana däck och reling.

¤ Kraftig konstruktion av 35mm respektive 30 mm anodiserade aluminiumrör.

¤ Samtliga ändar är försedda med skyddande plastpluggar.

¤ Kopplingar av aluminium samt syrafast rostfritt stål.

¤ Tre till sju par däcksben dynamiskt ställbara som stöttar nocken mot däcket.

¤ Medföljande spännband, monteras mellan däckställningen och däcket, säkrar konstruktionen och ökar stabiliteten ytterligare.

www.notool.se

 

Seaquip Stöttor

Seaquip Boathandling AB är den Europeiska agenten för Brownell båtstöttor och trailers. Stöttorna har tillverkats sedan 50 talet och idag tillverkas ca 80 000 stöttor per år.

Seaquip har sålt stöttor och trailers sedan slutet av 80 talet.

Tack vare få delar, enkelt handhavande samt låg vikt så är det enkelt att palla av båtar. Stöttorna finns i modeller för båtar med djupgående upp till 4 meter. Tack vare den stora justermånen kan man med ett fåtal stöttmodeller täcka in de största behoven av pallningsmaterial.

Vid upptagning är det enkelt att ställa upp båten då stöttan är steglöst justerbar i höjdled. Uppställningsplatsen varierar och underlaget är ofta ojämt.

Vid vårrustningen kommer man åt hela bottenytan med hjälp av en extra stötta som kan flyttas. När båten är sjösatt så stuvar man ihop de stapelbara stöttorna som får plats på ca 1m2 och man får då en ren och fin varvsplan/marina/tomt.

www.seaquip.se