Congressional Cup 2011 – matchracingsäsongen har startat

Congressional_Cup_2011_puff
Congressional Cup_2011

Congressional_Cup_2011_puffBerntsson sailing team seglar Congressional Cup i Long beach för 6:e gången. Med en seger, två andra- , en tredje- samt en sjätteplats i tidigare tävlingar är förväntningarna höga. Tävlingen är en viktig måttstock inför den kommande premiären i World Match Racing Tour. Laget har jobbat hårt för att få ett tourkort och gläds fortfarande över biljetten in i VM-serien.

 

https://www.youtube.com/watch?v=-P60Px9rsdk

Den stränga vinterkylan har haft svenska västkusten i ett hårt grepp och någon seglingsträning har inte kunnat genomföras utanför GKSS i Lågedrag.

”Det ställer stora krav på oss att utvecklas snabbt för att ta de viktiga poängen som krävs i grundomgången för att gå vidare till semifinalerna”, säger Oscar Angervall som ser fram emot sin premiär med teamet.

En stark laguppställning ska försöka återvinna den pampiga bucklan och The Crimson Blazer. Konkurrensen är stenhård och bland favoriterna finns Matheu Richard, Ian Willams och Franchesco Bruni. Dessutom har hela startfältet potential för hårda bataljer utanför Long Beach Meorial Pier om de 4 semifinalplatserna.

En annan utmaning som teamen har är att klara invägningen. Teamen får väga 525 KG sammalagt. Berntsson Sailing Team lyckades precis väga in på 523 KG.

Tävlingen kan följas live över internet www.thecongressionalcup.com/live-feed/ och sändningarn börjar ca 20:00 CET. Live ljud/bild eller bara ljud.

Laguppställning:
Skipper: Johnie Berntsson
Tactician: Johan Barne
Main trimmer: Niklas Carlzon
Trimmer: Oscar Angervall
Trim/pit: Martin Berntsson
Bow: Björn Lundgren

 

Efter första dagens Round Robin har Johnie och teamet 3-3 och ligger på fjärde plats.

1Mattieu Richard6.00
2Franchesco Bruni6.00
3Ian Williams6.00
4Johnie Berntsson3.00
5Dave Perry3.00
6Evgeny Neugodnikov2.00
7Simon Ferrarese2.00
8Phil Robertson1.00
9Staffan Lindberg1.00
10Taylor Canfield0.00