ClubSwan 50 – stoltaste Swanen hittills

Kolfiber, dubbla roder, chines, integrerat bogspröt. Finska Naturs senaste och fräckaste frestelse har allt som skapar en riktig kappseglingsmaskin.

En blick räcker egentligen. Men om man fortfarande inte tror att Swans senaste nyhet blir en snabbseglare av rang så kanske vetskapen att den har fått sina former på Juan Kouyoumdjians ritbord hjälper till.

Nyss nämnda argentinska designer har många gånger visat att han kan rita snabba båtar. Eller vad sägs till exempel om Volvo Ocean båtarna Groupama 4, Ericsson 4 och ABN Amro 1?

Från varvet rapporterar man också att båten är lätt att hantera även med en begränsad besättning. Dessutom har man varit noggrann med att inte pruta på den kvalitet som nu har legat till grund för Nautors goda rykte i nära 50 år.

Stora och rena däcksytor.

Inredningen präglas av en befriande rak, enkel och krusidullfri layout med två stora L-soffor i salongen. Två rejäla hytter med två bra kojplatser i varje. Vinkelpentry med stora avställningsytor. En lite annorlunda lösning med två våtutrymmen med dusch i det ena och toalett i det andra.

Stora delar av inredningen består av moduler som kan flyttas och arrangeras och till och med lyftas i land när så önskas. Allt för att bereda plats för segel och konvertera båten till den renodlade racer som den är tänkt att kunna vara.

Än så länge är det oklart när och var nya ClubSwan 50 premiärvisas för allmänheten. Däremot har Hamnen.se fått löfte om att få testsegla den så snart det bara är möjligt. Då får vi reda på om hon är så vass och temperamentsfull som varvet lovar. Håll ut!

ClubSwan 50

Längd ö a: 16,74 m
Längd skrov: 15,25 m
Längd vattenlinje: 14,00 m
Bredd: 4,20 m
Djupgående: 3,20 m
Vikt: 9 300 kg
Segelyta kryss: 142 kvm
Segelyta undanvind: 296 kvm
Motorstyrka: Diesel 75 hk
Bränsle: 300 liter
Vatten: 500 liter
Design: Juan Kouyoumdjian
Mer info: www.nautorswan.com