Cigarette 41 GTR - vilt krutpaket med 4 x 400 hk!

Det legendariska prestigevarvet Cigarette kommer nu med något så ovanligt som en muskelbåt som faktiskt inte är helt igenom opraktisk. Eller vad sägs om Cigarette 41 GTR?

Om man ber en mindre båtkunnig person att nämna namnet på en tillverkare av riktigt tuffa muskelbåtar och offshore-racers så är chansen stor att han eller hon säger Cigarette.

Det vet jag. För jag har provat många gånger. Och det säger någonting om hur starkt detta Florida-baserade varumärke är. Men så är de också måna om att odla sitt goda rykte. Inte minst genom att finnas på tävlingar, båtutställningar och i andra sammanhang där muskelbåtar förväntas delta.

Därför är det heller inte överraskande att just Cigarette är en av dem som är först med att testa Mercurys nya herrejösses-motorer på 400 hästkrafter. På sin senaste skapelse, Cigarette 41 GTR, har man hängt inte mindre än fyra stycken av dessa krutpaket på akterspegeln.

Läs mer om Mercurys nya 400-hästare här.

Se också när Hamnen.se som första båtmedia i Norden tar en titt på Mercury 400 här.

Cigarette 41 GTR skiljer sig en del från Cigarettbåtar över lag, så som de flesta känner dem, genom att vara befriad från det evighetslånga samt den lika långa, smala och svårmöblerade ruffen.

Här är det istället öppna ytor ute i det fria som gäller.

Cigarette 41 GTR

Längd: 12,50 m
Bredd: 3,35 m
Vikt: 4 700 kg
Motorstyrka: 4 x Mercury 400 hk
Bränsle: ca 1 326 liter
Mer info: www.cigaretteracing.com