Chris-Craft Corsair 36 i ny lyxförpackning

Chris-Craft Corsair 36 i ny lyxförpackning
Chris-Craft Corsair 36 i ny lyxförpackning

Chris-Craft Corsair 36 i ny lyxförpackningDen klassiska amerikanska båttillverkaren Chris-Craft kommer nu med Corsair 36 som överglänser föregångarna med en vassare design, högre komfort och snitsigare detaljer. En rejält tilltagen skylight gör även vistelsen under däck riktigt trivsam.

– Designlyftet på Corsair 36 har gjort båten betydligt roligare att köra och mer lustfylld att vistas på. Med den förbättrade och förlängda skylighten har salongen och kojplatsen under fördäcket fått betydligt mer ljus, vilket gör att den känns mer hemtrevlig, öppen och rymlig. Den typiska ”under däcket-känslan” försvinner, menar den svenska återförsäljaren.

Chris-Craft Corsair 36

Den förlängda och teakomgärdade skylighten löper nu längs med hela fördäcket. Andra nyheter på Corsair 36 är möjligheten att med en knapptryckning elektronisk fälla upp ett bord till cocktailhöjd i aktern och med ytterligare en knapptryckning höja bordet upp till middagshöjd. När middagen avslutats sänks bordet, nästan omärkligt, ned och göms i durken genom ännu en knapptryckning.

Chris-Craft Corsair36 uppfällbart bord i cockpit.
Uppfällbard bord

Fler elektroniskt styrda finesser är biminitopen som också expanderas med en knapptryckning, liksom motorluckan som med en knapp öppnas för smidig åtkomst till motorn och alla dess detaljer.

Chris-Craft Corsair36 motorrum med biminitop infälld
Motorrummet öppnas med en knapptryckning

Corsair 36 är med sina 11,63 meter (inklusive badbrygga) Chris-Crafts största modell. Båten har en öppen sittbrunn i klassisk sportig Chris-Craft-stil och under däck möts du av frikostig lyx, toppmodern utrustning och spatiösa utrymmen. I främre kabin har du 1,90 meter full ståhöjd och midskepps finns en separat kupé med rymlig dubbelkoj. Plats för fyra vuxna övernattare med andra ord. Med dubbla 8,2 liters-motorer som tillsammans ger 860 hästkrafter lär den vara särdeles mäktig att ratta.

chris-craft-corsair36-salong
Främre kabinen

Grunddesignen på Corsair 36 och dess skrov följer det traditionella racerkonceptet från förr. Det gör även båten rapp trots sina dryga 7 ton (torrvikt). Med en 20 graders bottenvinkel och dubbla 430 hk Mercury–motorer går den från 0 till 17 knop på knappa 4,5 sekunder och ger en toppfart på cirka 42 knop. En lämplig marschfart hittar man i trakterna kring 25 knop (3 500 varv/min). Info (återförsäljare) www.vatt.se.

Se Chris-Crafts egen video

Data
Längd 11,63 m
Bredd 3,81 m
Vikt ca 7 200 kg
Bränsle 1 083 l
Vatten 189 l
Pris från 4 759 000 kr

Chris-Craft Corsair36 Pentry Chris-Craft Corsair36 badrum
Pentry                                                         Badrum 

Chris-Craft Corsair36 hytt midskepps
Hytt midskepps

Chris-Craft Corsair36 skrovet
Skrovet på Chris Craft Corsair 36