Studio ep.25:

… men också nya och helsvenska Shogun 43, bygg din egen kanot samt sjövilda båtprojekt och mycket mer. Se Hamnen Studio ep.25!

Vi tar avstamp i några inslag med ett tydligt gör-det-själv tema. Först ut är ingenjören och YouTubern Xyla Foxlin som inte bara bygger sin egen kanot i cederträ, glasfiber och epoxi. Hon visar också hur det går till – steg för steg. Ett arbete som, om man får tro henne, klaras av på en månad. Minst lika imponerande är dock resultatet. En kanot som inte bara är snygg, lätt och stark på samma gång. Stolle och geni

Nästa hemmamekare rör sig i gränslandet mellan stolle och geni. Colin furze en legendar bland gör-det-självare på Youtube. Bland annat har han gjort sig känd för projekt som ”bygg en tunnel under ditt hus” samt ”trehjuling med raketmotor”. När han nu ger sig i kast med båtlivet så är det med en egenhändigt byggd ”paddel med propeller som drivs av en borrmaskin”. Se och häpna!

På samma tema spanar vi också in hur man bygger snabba och lättdrivna båtar av gamla plastunnor och trä mitt inne i djungeln.

Candelas världsrekord

Raskt över till ett inslag om Candela som än en gång slår ett slag för eldrift och foiling i kombination. Detta med en rekordkörning på inte mindre än 80 avverkade sjömil på en dag. Färden gick från Stockholm in i Baggenstäket och över Baggensfjärden. Därefter vidare över Ingaröfjärden och laddstopp på Utö innan man fortsatte utomskärs mot Sandhamn. Bakom ratten satt Erik Eklund (se inslaget om Candela på Hamnen Electric Boat Show) som höll en snittfart på 20,5 knop under körning.

Helvilda Shogun 43

Sist men inte minst zoomar vi in Shogun 43 som inte bara är en helsvensk båt utan som också har tagit ut svängarna när det gäller designen. Ett kolfiberbygge med rejält tilltagen segelyta, negativ stäv och ett djupgående på hela 2,70 meter.

Mest av allt utmärker den sig dock med sitt futuristiska utseende som inte lämnar någon oberörd. (Mer om Shogun 43 här).

Se Studio ep.25!