Buster Magnum Cabin – första intrycken från testen

Buster_Magnum_Cabin
Hamnen tar pulsen på nya Buster Magnum Cabin.

Buster_Magnum_CabinHamnen åker till Finland som bjuder på ordentligt busväder. Perfekt för test av Busters nya och efterlängtade hyttbåt som bygger på skrovet från Buster SuperMagnum.

I begynnelsen fanns bara Buster. Ungefär så skulle sagan om aluminiumbåten kunna börja. Därefter följde ytterligare några årtionden då Buster var ganska ensam om sina plåtbåtar.

Men så, som på en given signal, släppte proppen. Den ena tillverkaren av aluminiumbåtar efter den andra blommade upp och idag är som bekant var och varannan nytillverkad båt byggd i plåt. Inte minst hyttbåtar.

Bli medlem i Skippo Plus, se testen av Buster Magnum Cabin samt få tillgång till Hamnens arkiv av testade båtar!

Så därför, kan man tycka, är det extra konstigt att den ena hyttbåten i aluminium efter den andra har tillåtits sticka upp utan att Buster har gett svar på tal. Förrän nu.

Är det rätt sammanfattat Gustav Morin?

– Nja, det är väl inte helt rättvist. Buster har faktiskt kommit med några hyttbåtar genom åren men satsningen har inte känts så intensiv med tanke på motståndet.

Men nu har de något hett på gång?

– Ja, Buster Magnum Cabin känns som en frisk satsning som tar ordentlig plats bland Ockelbo, Faster, Arronet och allt vad de heter. Den påminner om sin systermodell Phantom men har ett rimligare pris. Sedan kan jag avslöja att den är rolig att köra och att den bygger på ett välbeprövat skrov som levererar. Faktum är att den har precis samma sköna nerv som Buster Magnum.

Fler iakttagelser?

– Ja, den är speciellt lämplig en dag som denna då Helsingfors bjuder på hård blåst samt regn och sol om vartannat. Den har också ett sätt att lägga sig i kurvorna som åtminstone uppskattas av halva testlaget. Den andra halvan, det vill säga Claes Olivecrona, kan däremot bli lite nervös av detta.

Hamnen tar pulsen på nya Buster Magnum Cabin.

Vem riktar sig Buster Magnum Cabin till?

– Den kommer att uppskattas av folk som vill ha en praktisk men ändå snygg båt utan kapellkrångel. Man kan säga att Buster Magnum Cabin är en grovis med finess som inte skäms för sig i gästhamnarna.

Så allt är frid och fröjd?

– Nja, det finns också en del plumpar i testprotokollet som vi återkommer till i testen som publiceras inom kort (Uppdatering: testen är nu publicerad), avslutar Gustav Morin.

Se också:
Buster Magnum Cabin – gammal trotjänare har fått hytt